Meer dan 2.570 Armeense burgers geëvacueerd

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Meer dan 2.570 Armeense burgers geëvacueerd

Sonja Dahlmans

Vanwege de aanvallen vanuit buurland Azerbeidzjan werden meer dan 2.570 vrouwen, kinderen en oudere mensen uit de regio’s Gegharkunik, Syunik, Jermuk en andere Armeense gemeenschappen uit voorzorg geëvacueerd. Dat meldt de Armeense mensenrechtenverdediger en voormalig onderminister van Justitie Kristine Grigoryan.

Dat vooral oudere mensen al langere tijd lijden onder het geweld in de regio werd bevestigd in een rapport van mensenrechtenorganisatie Amnesty International. Meer dan de helft van de slachtoffers tijdens de Nagorno-Karabachoorlog in 2020 zou bejaard zijn geweest.

Uit onderzoek blijkt bovendien dat sommige oudere slachtoffers gemarteld werden voor zij werden gedood, terwijl andere lichamen na het overlijden nog werden verminkt. Ook demente bejaarden werden volgens het rapport, dat afgelopen voorjaar werd gepubliceerd, niet gespaard.

Vrouwen, kinderen en ouderen werden nu op Armeens grondgebied geëvacueerd vanwege de recente aanvallen vanuit Azerbeidzjan. In het genoemde rapport staat ook te lezen dat vooral Armeense slachtoffers niet op tijd konden vluchten uit Artsakh (Nagorno-Karabach), dat aan Armenië grenst, maar tot Azerbeidzjan behoort.

https://redactie.palnws.be/2022/09/geweld-laait-opnieuw-op-tussen-armenie-en-azerbeidzjan/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

Plaats een reactie

Delen