Meyrem Almaci noemt Septemberverklaring "cringe"

Meyrem Almaci. Photo News

Uncategorized

Meyrem Almaci noemt Septemberverklaring “cringe”

Anton Schelfaut

Vlaams Parlementslid Meyrem Almaci (Groen) is niet onder de indruk van de uitgestelde Septemberverklaring van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA). “Deze opgepompte septemberverklaring was ronduit cringe”, schreef de voormalige voorzitster van Groen donderdagmiddag op Twitter.

Jambon moest zijn Septemberverklaring met een paar dagen vertraging afleggen, nadat de regering het begin deze week niet eens was geraakt over de begroting en de daarmee gepaard gaande koopkrachtmaatregelen. De cd&v-ministers eisten dat het groeipakket, de vroegere kinderbijslag, gekoppeld zou worden aan de index. N-VA en Open VLD wilden daar niet van weten.

De Septemberverklaring van de minister-president kon echter niet iedereen bekoren. Onder meer voormalig Groen-voorzitster Meyrem Almaci stak haar ongenoegen niet onder stoelen of banken. “Deze opgepompte septemberverklaring was ronduit cringe”, schreef ze op Twitter. “Terug moeten grijpen naar 40 jaar geleden voor een Vlaamse visie, maatregelen nemen met vinger op de knip, en dan nog puur om eigen foute keuzes te repareren. Vlamingen verdienen beter.”

Vooral de keuze voor het Engelse woord ‘cringe’, dat vooral wordt gebruikt door jongeren, springt daarbij in het oog. Het betekent zoveel als in elkaar krimpen, veelal bij het ervaren van ongemak en plaatsvervangende schaamte.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

12 gedachten over “Meyrem Almaci noemt Septemberverklaring “cringe””

  1. Tja, zegt iemand die deel verantwoordelijk is voor de rampzalige energietoestand in Vlaanderen. Het is haar partij die de kerncentrales laat sluiten, en er gascentrales gevoed met Russisch bloedgas voor in de plaats wil. Het is haar partij die de traditionele partijen zover heeft gekregen de Noordzee vol windmolens te plaatsen maar vergeten is hoe de energie aan wal te brengen en nu een spinnenweb aan kabels boven west Vlaanderen wil hangen. Het is haar partij die jaarlijks 50.000 alleenstaande vrouwen economisch onproductief (lees vrouwen alleen gehuwd voor de islam) importeert met 4 of meer kinderen die nu alles krijgen terwijl een Vlaams werkend gezin met één kind 8€ zal krijgen. Dat onding zou beter zwijgen, haar partij kost de werkende Vlamingen in zijn leven al een buitenverblijf op zich. Maar voor hun eigen onmensen , die geen hogere studies aankunnen en aan wie ze het middelbaar diploma hebben gegeven om ervan af te zijn, wordt dan wel een EU postje voorzien…onze hermafrodiete Anuna.

  2. We weten dat Linkse partijen beschikken over ezeltjes die geld schijten en een boomgaard met bomen waaraan geld groeit. Alleen jammer dat zij de op die manier verkregen middelen niet aan de maatschappij geven.

  3. gisteren op ter zake die nieuwe brulboei gehoord maar geen woord over energie.Nu moet ik zeggen dat zijn vriendin,de moderatrice,daarover ook geen enkele vraag gesteld heeft zodat brulboei niet in de verlegenheid kwam.Ik ben benieuwd hoeveel sociale woningen hij ten dienste zal stellen in zijn gemeente om negers en ander bruin gespuis te huisvesten.Daar hebben ze nog nooit een neger gezien of een bruine,laat staan dat die naar het ocmw moeten.Hopelijk wordt blank Anzegem vlug zwart en bruin.

Plaats een reactie

Delen