Muluh Sonita vol ambitie voor het West-Europees kampioenschap powerlifting: "Wereldrecord deadlift ligt binnen mijn bereik"

Muluh Sonita. Instagram: sonita_ml

Uncategorized

Muluh Sonita vol ambitie voor West-Europees kampioenschap powerlifting: “Wereldrecord deadlift ligt binnen mijn bereik”

Carl Deconinck

Straks begint het West-Europees kampioenschap powerlifting in het Franse Aulnat. Een sterke lifter om in de gaten te houden is onze eigen Muluh Sonita. Ze is al een tijd in goede doen en velen zien in haar een absolute topper. We spraken met haar aan de vooravond van het toernooi.

De laatste tijd heb je wat last van je voorarm. Wat heb je precies en kan dit een probleem worden in Frankrijk?

“Mijn onderarm begon 3 weken geleden pijn te doen. Ik denk dat het een overbelastingsblessure is omdat de hele brachialis-spier pijn doet. De afgelopen week werd de pijn erger bij het squatten. De blessure kan beperkt zijn tot het feit dat ik mijn pols heel dicht bij mijn schouder houd en ook de lage bar squat, wat betekent dat ik veel van mijn pols gebruik. Dus ze is erg pijnlijk, maar om mijn voorbereiding bij te houden, volhard ik gewoon in de pijn. Bij het deadliften heb ik ook pijn omdat ik de onderarmspieren gebruik voor grip.”

“Ik heb tendinitis in de rechterknie, quadriceps tendinitis. Ik heb het al een tijdje, zelfs tijdens de wereldkampioenschappen. Dus afgezien van mijn onderarm en knie, ben ik in goede vorm.”

Je hebt dus een goede voorbereiding gehad?

“De voorbereiding was geweldig! Ik voel me goed en klaar.”

Wat zijn je persoonlijke ambities dit weekend?

“Ik ga mijn gewichtsklasse winnen en dat is een feit ‘confidence’, maar mijn grootste doel dit weekend is om de beste vrouwelijke lifter, ‘vrouwen algemeen’, te winnen en die wordt berekend door IPF GL-punten, ‘goodlift-punten’.”

Mensen zeggen dat je deadlift zeer goed is. Waar denk je dat je limiet ligt?

“Als ik naar de deadlift kijk, ben ik slechts 7 kg onder het wereldrecord deadlift in de categorie +84, dat op 257,5 kg staat. Ik heb het gevoel dat dit weekend ook binnen mijn bereik ligt. Het Europese squatrecord staat op 252,5 kg. Dat is een beetje een moeilijke, omdat mijn maximum op dit moment op 240 kg zit, maar ik blijf positief en zal zien wat de dag brengt.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen