Annelies Verlinden (foto: Belga)

Uncategorized

Nucleaire waakhond ontkracht desinformatie van Verlinden over Doel 3

Wannes Neukermans

Nucleaire waakhond FANC heeft dan toch geen groen licht gegeven voor een uitstel van de start van de ontmantelingsprocedure van kernreactor Doel 3. Dat blijkt uit adviezen die de VRT in handen kon krijgen. Nochtans liet minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) gisteren nog uitschijnen dat het volgens het FANC technisch en qua veiligheid perfect mogelijk was om Doel 3 in de toekomst stand-by te houden. “Geen blijk van goed bestuur”, oordeelt het FANC.

“Het FANC antwoordde dat een alternatieve planning voor de voorbereiding van de ontmanteling niet uitgesloten is”, waren de letterlijke woorden van Verlinden, gisteren in Terzake. Daarmee liet ze uitschijnen dat Doel 3 volgens het FANC in de toekomst toch nog energie kon produceren, en legde de bal in het kamp van Engie en de federale regering. Maar dat blijkt nu helemaal niet waar te zijn.

De nucleaire waakhond reageerde uiterst negatief op de vraag van Verlinden. “Het FANC kan vandaag niet garanderen dat een laattijdig en onvoorbereid scenario enkele dagen voor de definitieve stopzetting van Doel 3 geen risico inhoudt voor de nucleaire veiligheid”, citeert VRT NWS het advies van het FANC.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/fanc-geeft-uitstel-ontmanteling-doel-3-groen-licht-nu-nog-politiek-akkoord-en-engie-overtuigen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

6 gedachten over “Nucleaire waakhond ontkracht desinformatie van Verlinden over Doel 3”

Plaats een reactie

Delen