PhotoNews

Uncategorized

Onderzoek naar commissaris die geld van verkeersboetes in eigen zak stopte

Wannes Neukermans

Een commissaris van de federale wegpolitie in Oost-Vlaanderen wordt ervan verdacht boetes cash geïnd te hebben om het geld in eigen zak te steken. De man is nog steeds aan de slag bij de federale politie. Dat melden HLN en VTM NIEUWS. Het Oost-Vlaamse parket bevestigt zondagavond alleen dat er onderzoek loopt.

Volgens oud-collega’s van de man in de verkeerspost in Wetteren waren er al langer vermoedens dat de commissaris geld achterover drukte, schrijft HLN. “Maar begin vorig jaar zou de man dan toch tegen de lamp gelopen zijn. De zaak kwam aan het licht dankzij een interne controle van de politie. Hierna werden de procedures gevolgd en werd het gerecht ook ingeschakeld.” 

Het cash geld kwam voornamelijk van boetes die buitenlandse vrachtwagenchauffeurs moeten betalen als bijvoorbeeld hun vrachtwagen overladen is, stelt de krant. “Die boetes kunnen oplopen tot vele duizenden euro’s. Sommige buitenlandse bestuurders betalen deze boete in cash en dat geld bergt men nadien netjes op in een kluis op de verkeerspost, waar maar twee mensen toegang toe hadden, onder wie uiteraard de commissaris. Het zou om een bedrag gaan van 30.000 euro dat de man in eigen zak stak.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Onderzoek naar commissaris die geld van verkeersboetes in eigen zak stopte”

  1. Altijd en altijd zijn het ambetantenaren die fraude plegen, corrupt zijn, burgertje pesten enz en de werkende mens word altijd geviseerd. En de meeste van die ambetantenaren komen er nog mee weg ook. ons kent ons of links kent links.

  2. De man is nog steeds aan de slag bij de federale politie (sic). Hoeveel moet je stelen om ontslagen te kunnen worden bij de politie? Een tip: verplaatst criminele dieven die in overbevolkte gevangenissen huizen naar politiekantoren.

  3. Buitenlandse vrachtwagenchauffeurs betalen die boete wel zelf ( krijgen het misschien terug van de werkgever ) , ,of hun voertuig word aan de ketting gelegd . . In principe is de chauffeur hoofdelijk verantwoordelijk voor het betalen van de boete , en het is bij hem dat ze gaan aankloppen . En werkgevers , die hun chauffeurs zwaar onder druk zetten , zullen wel een deel van die boetes terugbetalen , vooral nu , omdat ze anders geen chauffeurs vinden .

Plaats een reactie

Delen