Foto: Belga

PAL CAST

PAL EROP #25 – Jean-Marie Dedecker – Georges Leekens – Dikketruiendag

Stijn Derudder

Jean-Marie Dedecker tegen Anuna De Wever, Tinne Van der Straeten liegt, Neuheus-CEO Ignace Van Doorselaere noemt België onbestuurbaar, en voormalige topspeler en toptrainer Georges Leekens was onze gast deze week. De nieuwste aflevering van PAL EROP, aflevering 25, met gastheer Stijn Derudder is nu overal te beluisteren.

Jean-Marie Dedecker bijt van zich af na de uithaal van klimaatactiviste Anuna De Wever aan zijn adres in haar afscheidsinterview met Het Laatste Nieuws. In een gesprek met journalist Anton Schelfaut pareert hij de kritiek van De Wever die hem verwijt de klimaatverandering te minimaliseren. De burgemeester van Middelkerke laat de kritiek niet aan zijn hart komen. Verder benadrukt Dedecker, die zichzelf een “klimaatrealist” noemt, dat de klimaatverandering “geen probleem” is en tot slot heeft Dedecker nog een boodschap voor Anuna De Wever. U hoort het allemaal in de nieuwste PAL EROP.

Energiecrisis

1 september, het schooljaar gaat weer van start. Krijgen we elke dag ‘dikketruiendag’ in onze scholen door de energiecrisis? Opiniemaker Jurgen Ceder met zijn analyse. De energiecrisis is het gevolg van heel wat blunders. Wie daarvoor verantwoordelijk is, hoort u van chef politiek Pieter Van Berkel. “Als een bedrijf zou worden gerund zoals dit land, dan gaat het ten onder.” Tot die harde conclusie kwam Neuhaus-CEO Ignace Van Doorselaere deze week in De Afspraak op de VRT. Van Doorselaere heeft weinig vertrouwen in de aanpak van de energiecrisis. U hoort Ignace Van Doorselaere in het fragment van De Afspraak.

Tinne Van der Straeten liegt

Op sociale media regent het verontwaardigde reacties na de passage van minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) in Terzake eerder deze week. U hoort journalist Anton Schelfaut met het verslag. Minister van Energie Tinne Van der Straeten liegt er trouwens op los en de mainstream media weigeren fake news van Van der Straeten en van haar partij Groen aan te pakken. Journalist Filip Van Laenen met het verslag.

De federale regering wil in september een reeks concrete beslissingen nemen rond de verlenging van de levensduur van de kerncentrales Doel 4 en Tihange 3, om dan voor het einde van het jaar een definitief akkoord te sluiten met Engie. Hoe de regering dat wil realiseren, vertelt journalist Wannes Neukermans.

Georges Leekens over WK in Qatar

Georges Leekens (Meeuwen, 18 mei 1949) is een voormalige Belgische topvoetballer en toptrainer. Als onverzettelijke centrale verdediger maakte hij furore bij Club Brugge, wat het hem de bijnaam ‘Mac the Knife’ opleverde. Zijn trainerschap liet zich kenmerken door de vele clubs en landenteams die hij leidde. Vandaag is hij met welverdiend pensioen. We spraken met hem over zijn carrière, maar ook over onder andere het WK in Qatar, racisme en schandalen in het voetbal zoals omkoping en corruptie.

Buitenland

Voor velen is de Turkse dubbelzinnige opstelling ten aanzien van het conflict in Oekraïne een bron van ergernis, of op zijn minst verbazing. Chef buitenland Michaël Vandamme met zijn analyse. Als reactie op de Russische inval in Oekraïne sloten er heel wat westerse bedrijven de deuren in Rusland en legden ze de handel met het land stil. De Franse energiereus TotalEnergies besloot om te blijven. U hoort journalist Carl Deconinck met de uitleg. In de Verenigde Staten was er recent nogal wat ophef over de rozenkrans. Journaliste Sonja Dahlmans vertelt hoe dat precies kwam.

Woke van de Week

Eindigen doen we met ‘woke van de week’. De woke-verbastering van onze Nederlandse taal zet zich met rasse schreden verder. Sinds vorige week kan men via de website taaladvies.net adviesteksten over ‘genderbewust’ taalgebruik lezen. U hoort chef politiek Pieter Van Berkel met de uitleg.
De nieuwste aflevering van PAL EROP is te beluisteren op Spotify, Apple Podcasts, YouTube, palcast.be en al uw favoriete podcastapps.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Stijn Derudder (°1980, Gent) is getrouwd, vader van 3 kinderen en is hoofdredacteur van 't Pallieterke

Plaats een reactie

Delen