Profvoetballer Kylian Mbappé krijgt lachbui wanneer TGV als alternatief voor privéjets wordt geopperd

Kylian Mbappé. Schermafbeelding: YouTube (AFP)

Uncategorized

Profvoetballer Kylian Mbappé krijgt lachbui wanneer TGV als alternatief voor privéjets wordt geopperd

Simon Segers

Kylian Mbappé, spits bij voetbalclub Paris Saint-Germain, bleek geamuseerd toen een journalist tijdens een persconferentie vroeg waarom de ploeg niet de TGV gebruikt wanneer ze op verplaatsing spelen.

De journalist in kwestie stelde de vraag naar aanleiding van een tweet van Alain Krakovitch, de directeur van het TGV-netwerk. “De route tussen Parijs en Nantes is minder dan twee uren met de TGV. Ik stel PSG opnieuw voor om de TGV te nemen, aangepast aan jullie specifieke behoeften om onze gemeenschappelijke interesses te bevredigen: veiligheid, snelheid, dienstverlening en eco-mobiliteit.”, tweette Krakovitch. Toen de journalist aan coach Christophe Galtier vroeg of de voetbalclub dit voorstel in overweging neemt, barstten hij en zijn sterrenspeler in lachen uit.

(Lees verder onder de tweet.)

Zeilwagens

“Mijn excuses”, reageerde Galtier. “Ik betwijfelde of we deze vraag zouden krijgen. Om eerlijk te zijn hebben we deze ochtend overlegd met het bedrijf dat ons transport regelt om te kijken of we ons met zeilwagens kunnen verplaatsen.” De beelden van de persconferentie gingen viraal op sociale media. Verschillende politici en ecologisten bekritiseerden de “wereldvreemde houding” van Mbappé en Galtier.

Ecosocialisme

Onder hen ook Daan De Zutter, student EU-studies en auteur bij Knack. “We blijven sympathie opwekken voor zij die met hun extravagante levensstijl onze hoop op een sociaal rechtvaardige en leefbare toekomst gegijzeld houden”, schreef hij in een opiniestuk. Hij argumenteert verder dat het neoliberale beleid van de laatste decennia verantwoordelijk is voor de ongelijke lasten die de verschillende sociale klasses moeten dragen omwille van de klimaatverandering. “Het wordt dus hoog tijd om finaal te breken met dit op hol geslagen kapitalistisch systeem en de overgang in te zetten richting een systeem dat wel verenigbaar is met de ecologische en sociale objectieven van duurzame ontwikkeling; met name het ecosocialisme”, aldus De Zutter.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Profvoetballer Kylian Mbappé krijgt lachbui wanneer TGV als alternatief voor privéjets wordt geopperd”

  1. Heel simpel op te lossen natuurlijk, ga niet naar het voetbal en ze zullen met de fiets hun verplaatsingen moeten doen. Maar wacht eens even niemand dan, niet alleen de onnozelaars die er voor zorgen dat alle energie zo duur is, perfecte kerncentrales dicht gaan en dat we bij een paar dagen 3 graden vrieskou volgende winter een totale black-out gaan krijgen

Plaats een reactie

Delen