Raoul Hedebouw (foto: Belga)

Uncategorized

Raoul Hedebouw: “Hoe durft Belfius standpunt innemen tegen PVDA?”

Wannes Neukermans

De financiële situatie in Wallonië is zó slecht dat huisbankier Belfius niet langer zonder voorwaarden geld wil uitlenen aan het Waals Gewest. De bank, waarvan de Belgische staat voor 100 procent aandeelhouder is, wil de kassierscontracten nog voor maximum twee jaar verlengen: tot net voor de volgende regionale verkiezingen in 2024 dus.

En dat is niet toevallig. Op die manier kan de bank op voorhand inschatten hoe de volgende Waalse regering de oplopende schuldgraad kan wegwerken – of de putten nog groter kan maken. Gezien de opkomst van het communistische PTB in Wallonië acht de bank het nodig die stok achter de deur te behouden. “Het wapent Belfius ook tegen een eventuele deelname van de PTB aan die nieuwe regering.”

Politiek standpunt

Raoul Hedebouw, de voorzitter van het unitaire, communistische PVDA/PTB, is niet gediend met die uitspraak van Belfius. “Hoe durft Belfius, een openbare bank, een politiek standpunt in te nemen tegen de PVDA, wijzend ook op de verkiezingen van 2024?”, fulmineert hij op Twitter. “Het is onaanvaardbaar dat de financiële wereld zich zulke anti-democratische druk veroorlooft.”

De reacties op de uithaal van de communistenvoorzitter zijn niet mals. “Een bank kiest nog altijd zelf met wie ze zaken doet en aan welke voorwaarden”, zegt onderzoeksprofessor overheidsmanagement Steven Van de Walle (KU Leuven). “Als het Waals gewest zijn financiën op orde zou hebben, dan had ze een ruime keuze aan aanbieders gehad.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/huisbankier-belfius-legt-wallonie-strengere-voorwaarden-op/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

7 gedachten over “Raoul Hedebouw: “Hoe durft Belfius standpunt innemen tegen PVDA?””

  1. …..zei de hardcore revolutionaire communist met de Ché Guavara posters in zijn kantoor. Zoekt er iem echte nazi’s die klaar zijn om onze maatschappij te onderwerpen en al onze democratische vrijheden af te nemen? Zoek niet verder. Je kan uw afspraak maken op de Rooseveltplaats in ons mooi Antwerpen, waar achter de gevel van verdraagzaamheid de militanten van Antifa hun revolutie voorbereiden en de PVDA hun politieke vleugel speelt.

  2. Dus de PVDA zal niet alleen de werkende en ondernemende burger pluimen , ze gaat ook nog aan de banken de wet dikteren ? daar zal veel schoon volk naar komen kijken . Blijkbaar mag je , als je de juiste politieke onzin uitkraamt , andermans geld eindeloos verbrassen .toch volgens hedebouw .

Plaats een reactie

Delen