Hendrik Bogaert richt eigen partij op | PAL X

Hendrik Bogaert. Photonews

Uncategorized

Rousseau na verkiezingspeilingen: “Ik wil tonen dat er nog andere politici zijn dan die extreemrechtse paljassen”

Simon Segers

Conner Rouseau, voorzitter van Vooruit, legde in navolging van de nieuwste verkiezingspeilingen een interview af met Het Laatste Nieuws. Hij is tevreden met de positieve resultaten en hij hoopt dat de jonge generatie zijn partij als alternatief voor “extreemrechts” kan zien.

Vooruit scoort momenteel 16,8 procent, exact het dubbele van toen Rousseau voorzitter werd van de socialisten. “Ik zou kunnen zeggen: het is maar een peiling. Maar eerlijk: het is een gigantische sprong vooruit en het bevestigt wel dat Vooruit het juiste verhaal vertelt. Het toont dat mensen geloven dat de koopkracht versterkt moet worden, dat er geïnvesteerd moet worden in de gezondheidszorg en dat zij geloven in onze strijd voor hogere lonen en eerlijke belastingen”, sprak de voorzitter.

“Mensen stemmen voor goede politici”

Journalist Fleur Mees vroeg hem of zijn status als bekende Vlaming eveneens het groeiende succes van Vooruit kan verklaren. “Ik zie veel van mijn collega’s dat ook proberen, maar dat weerspiegelt zich niet altijd in de peilingen”, reageerde Rousseau. “Maar bon, u doet precies: ‘Conner is een BV en mensen stemmen op BV’s.’ Ik denk niet dat het zo werkt. Mensen stemmen voor goede politici. Maar ze moeten eerst ook weten wié die politici zijn én ze moeten authentiek overkomen. Dat is mijn grote sterkte. Ik heb een parler vrai en ik wind er geen doekjes om. Ik denk dat de Vlamingen dat graag hebben.”

De Vooruit-voorzitter is ook niet akkoord met het veelgemaakte verwijt dat hij eerder een marketeer dan een politicus is. “Dat doet me weinig. Ik heb op mijn 27 een regeerakkoord onderhandeld. Dan kan je toch niet zeggen dat ik geen inhoud heb. Vooruit en ik wegen harder door op het politieke beleid dan op de showbizz”, aldus Rousseau.

Molenbeek

Vervolgens verwees de journalist ook naar Rousseaus uitspraak over Molenbeek. “Als ik door Molenbeek rijd, voel ik me ook niet in België”, zei hij in april in Humo. Mees vroeg zich af of dit een strategie is om Vlaams Belang-kiezers terug te winnen. “Ik wil jacht maken op élke kiezer”, antwoordde Rousseau. “Maar ik wil vooral dat de jonge generatie ook ziet dat er nog andere politici zijn dan die extreemrechtse paljassen. Hen tonen dat Vooruit het enige alternatief is om extreemrechts uit de regering te houden.” Hij zei verder ook dat zijn partij en heel centrumlinks zich gefaald zouden voelen indien Vlaams Belang na de volgende verkiezingen kan mee regeren. “Onze gezamenlijke vijand zijn de extremen”, besloot Rousseau

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/09/vlaams-belang-en-n-va-nek-aan-nek-in-nieuwe-peiling-vooruit-schiet-naar-168-procent/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

18 gedachten over “Rousseau na verkiezingspeilingen: “Ik wil tonen dat er nog andere politici zijn dan die extreemrechtse paljassen””

  1. Er is nog een politicus die het over ‘paljassen’ had en dat bekwam hem niet zo goed. Als strijd tegen één partij er twee andere verbindt zou dit best ronduit in een partijprogramma tot uiting horen te komen, dan wet de kiezer waar hij aan toe is.
    Als BV stemmen aantrekken van bakvisjes is een vrijgeleide om zich te vergalopperen. De weg op van Stief Stunt? Met boekjes als ‘Koken met Stief’ en zo … Opletten, mateke!

  2. En hoe noemt hij zijn socialistische extremistische achterban in Molenbeek dan want zij roepen op om ongelovigen te doden (buiten het discrimineren en verkrachten), zie koran 2/24, iets wat van het Vlaams Belang niet gezegd kan worden want de extremisten, die zitten net bij de linkse partijen waar de islaMIETJES massaal mensen vermoorden.

  3. Qua polarisatie kan die uitspraak wel tellen. Het zou eens uit de mond van rechts moeten komen, de regimepers zou er niet snel genoeg op kunnen springen.
    Hopelijk gaan de mensen hun ogen nog open voor ze straks op een partij stemmen die teert op werkloosheid (en deze probeert uit te lokken om meer stemmen te scoren) en onderdrukking van de dissidente mening.

  4. Door het beleid van de “progressieve ” partijen stevenen we in sneltreinvaart af op een pijnlijk fallissement maar geen enkele politieker wordt verantwoordelijk gesteld.
    Door die houding zijn grote wergevers, die mooie lonen uitbetaalden aan heel wat werknemers vertrokken zoals: Renault, Ford, Opel, Caterpillar en zovele andere.
    Diezelfde ‘progressieven?” willen de teleurgang van het kapitalisme.
    Gaat de staat dan alles overnemen?
    Het is bewezen dat de principes van Karl Marx niet werken. Zie de USSR, China, Cuba en heel Zuid Amerika.
    Als er niemand (kapitalistisch) initiatief neemt bloedt de samenleving dood.

  5. Als je vooruit wil, dan neem je zogenaamd ‘extreem-rechts’ net wel mee in de regering. Dat is meteen ook de echte reden waarom Vooruit iets beter peilt dan verzameld achteruit: Rousseau lijkt het te menen in zee te willen gaan met zogenaamd ‘extreem-rechts light’, zijnde de NVA.

  6. Hij wil tonen dat er altijd GATACHTERLIJKE kiezers bestaan die zelfs zo lomp zijn om zelfs op dit soort kaviaarsocialisten te stemmen. Zelfs wanneer pinkoog vanop een jacht de mensen bedriegt of wanneer andere rode zakkenvullers de bevolking besteelt zijn er randdebielen die voor dit soort nitwits zullen stemmen. Arm Vlaanderen…

  7. De echte verkiezingen zijn nog niet eens geweest en hij loopt al flink naast zijn schoenen! Hij begint nu al met het stigmatiseren van grote groepen mensen! Maar ja, de afspraken voor regeringsvorming na de volgende verkiezingen zijn toch al gemaakt, ongeacht de uitslag! En hij zal erbij zijn, dat is al geregeld!

  8. Vooruit is dat niet de partij die zich laat inspireren door allah in de besluitvorming van haar leden? Is dat niet de partij waar de leden ervan miljoenen Vlaams “subsidie”geld mogen roven voor pukkelpopconcerten die niet zijn doorgegaan? Is dat niet de partij die vrouwen in een boerka laat lopen, maar er wel voor aangepaste zitbankjes voorziet in Brussel? Het negerwoord mag niet meer gebruikt worden maar 810.177 Vlaamse kiezers mogen wel geschoffeerd worden, waar is unia in deze? Of sorry, unia verdedigt geen Vlamingen enkel gekleurden en negers.

  9. Je kan niet ontkennen dat hij succesvol is. En ja, ook de socialistische kiezer heeft bedenkingen bij de omvolking, de ongebreidelde immigratie en de krakkemikkige integratie van nieuwkomers. Ik denk dat zijn uitspraak over Molenbeek veel socialisten terug naar de schaapstal gebracht hebben. Uiteindelijk heeft hij met die uitspraak enkel de feiten bevestigd, die iedereen kan vaststellen. Moraliserend links was niet gediend van zijn uitspraak, maar ja dat zijn kerels die zelfs het licht van de zon zouden ontkennen, als dat hun zelf verklaarde hoogstaande moraal zou ten goede komen. Dit gezegd zijnde is Conner Rousseau een factor waar rekening moet mee gehouden worden en is hij op dit ogenblik vooral NV-A aan het leegkapen. Nationalistisch Vlaanderen zou wel eens heel erg teleurgesteld kunnen zijn in 2024.

  10. Ach, typisch een uitspraak van een overmoedige debiele kleuter. Laat hem maar is in een volks stamcafé binnenkomen, hij zal rap ondervinden wat de normaal denkende man van hem vindt,loser.

Plaats een reactie

Delen