Russisch ministerie van Defensie bevestigt terugtrekking uit grootste deel Charkiv

Sergej Lavrov. Shutterstock

Uncategorized

Russisch ministerie van Defensie bevestigt terugtrekking uit grootste deel Charkiv

Belga Press Agency

Russische troepen hebben, na succesvolle Oekraïense tegenaanvallen, het grootste deel van de regio rond Charkiv in het noordoosten van Oekraïne verlaten. Dat bleek zondag op de kaart die het Russische ministerie van Defensie openbaar maakte.

Daarop bleek dat de Russische troepen zich hebben teruggetrokken tot achter de rivieren Oskil en Severski Donets. De terugtrekking werd niet becommentarieerd. Eerder klonk het nog dat het om een “hergroepering” ging ter versterking van de troepen in Donetsk. Begin deze week controleerde het Russische leger nog zowat een derde van de regio Charkiv.

Onderhandelingen

De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov zette op de staatstelevisie de deur op een kier om de onderhandelingen met Oekraïne te hervatten. “Rusland wijst onderhandelingen met Oekraïne niet af, maar hoe langer het proces wordt uitgesteld, hoe moeilijker het wordt om tot een akkoord te komen”, verklaarde Lavrov.

De onderhandelingen werden maanden geleden stopgezet. Rusland eist onder meer dat Oekraïne geen NAVO-lid wordt en dat het de regio’s Donetsk en Loehansk afstaat.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

2 gedachten over “Russisch ministerie van Defensie bevestigt terugtrekking uit grootste deel Charkiv”

  1. De NAVO zit met een voet in Oekraïne en Rusland met een voet er buiten. Onderhandelingen? Mag ik erop wijzen dat regie over de te volgen strategie op het terrein bepaald wordt door Joe Biden en de CIA. Pokerface Sergej Lavrov beseft dat maar al te goed. De financiële middelen voor de sociale zekerheid zijn in de USA politiek beperkt. Geld voor buitenlandse oorlogen en bewapeningsprogramma’s daarentegen onbeperkt. De Russische militaire terugtrekking uit Charkov en andere locaties klinken onheilspellend voor Poetins oorlog.

  2. Fantastisch nieuws. En de gedachte dat extreem rechtse lafaards ongelijk krijgen betreffende de Europees/Amerikaanse militaire steun aan Oekraïne maakt me blij. Zij zagen liever een land ingelijfd worden en een bevolking uitgemoord worden dan dat ze één dag hun verwarming minder moeten zetten.

Plaats een reactie

Delen