Russische begroting staat er steeds slechter voor

Shutterstock

Uncategorized

Russische begroting staat er steeds slechter voor

Carl Deconinck

Naast de catastrofale nederlagen aan het front, komt nu ook het budget van de Russische staat in de problemen. Het begrotingsoverschot is de voorbije maanden in elkaar gezakt. In plaats van de voorziene 22 miljard euro zit men nu aan 2,3 miljard euro. Dat lijkt alleen maar minder te zullen worden.

Bloomberg meldt dat Rusland de impact van de sancties meer en meer voelt. Rusland produceert minder enerige en krijgt steeds minder inkomsten uit de olie-en gasexport. Dat geeft een serieuze duw aan de Russische overheidsfinanciën. De staatsbegroting van de Russische Federatie is erg afhankelijk van de belastingsinkomsten van de grondstoffenmarkt.

Spoedvergadering

Economist bij BCS Financial Group Natalia Lavrova vertelt dat het overschot binnen zeer korte tijd zal omslaan in een tekort. Rusland heeft steeds meer middelen nodig terwijl er steeds minder inkomsten zijn. De Russische centrale bank plant half september een spoedvergadering om de verdere ontwikkeling van de Russische rente en de roebel te bespreken.

Het blijft echter moeilijk om een helder beeld te hebben op de Russische overheidsfinanciën. De Russische staat doet erg schimmig over de cijfers. Initieel kreeg het land een bonus dankzij hoge grondstofprijzen, maar heel wat Europese landen krijgen geen Russisch gas meer. Samen met de sancties is Rusland gedwongen om gas aan lage prijzen te verkopen aan landen buiten Europa.

https://redactie.palnws.be/2022/08/blijft-de-russische-economie-ondanks-de-sancties-overeind/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Russische begroting staat er steeds slechter voor”

  1. Tja, volgens mij is dit weer het zoveelste fake-verhaal. Heel europa kreunt onder zware schulden en dan gaan ze even vertellen hoe slecht het in rusland zou zijn, stelletje idioten.

Plaats een reactie

Delen