Stefanie Verhulst wil WK veiligstellen op West-Europees kampioenschap powerlifting

Instagram: stefanie.verhulst

Uncategorized

Stefanie Verhulst wil WK veiligstellen op West-Europees kampioenschap powerlifting

Carl Deconinck

Volgend weekend vindt het West-Europees kampioenschap powerlifting plaats in het Franse Aulnat. Stefanie Verhulst, die een uitstekend resultaat behaalde op het Vlaams kampioenschap van 20 augustus, geeft haar ambities mee.

Verhulst behaalde op het Vlaams kampioenschap een ‘Goodlift’ (GL) van 81,5 en verkeert dus in een goede vorm. PAL SPORT vroeg haar wat de doelen zijn in Aulnat.

U kende een zeer goed VK, wat zijn de ambities in Frankrijk?

“Ik hoop het WK-kwalificatieminimum te behalen en voor de rest mijn eigen prestaties te verbeteren.”

Op Instagram gaf je toen aan last te hebben van medicatie. Is alles nu in orde?

“Ik heb inderdaad nog steeds last van die medicatiewissel. Dat zal volgende week helaas niet anders zijn. Die wissel heeft dus ook wel een effect gehad op mijn voorbereiding, zeker voor het bankdrukken.”

Is er na een goed toernooi extra druk om te presteren?

“Er is sowieso wel druk om goed te presteren als je de kans krijgt om te gaan. Je wil niemand teleurstellen, maar aangezien onze sport een hobby is, gok ik dat de druk minder groot is dan bij topsporters.”

Gaat de Belgische delegatie als een groep of is er onderlinge concurrentie?

“De leden van de Belgische delegatie kennen elkaar goed. Er is altijd wel gezonde rivaliteit, maar we zijn één team, zeker op het WEK, waar we vermoedelijk in het landenklassement een medaille zullen proberen te behalen.”

Welke landen zijn dan de grootste concurrenten?

“Frankrijk stuurt een zeer sterke delegatie als gastland, maar ook Nederland, Ierland, Italië en Noorwegen hebben een sterk damesteam.”

En welke medaille hoop je dan te halen?

“Voorspellingen zijn moeilijk, want er kan veel mislopen als mensen derde beurten beginnen te missen. Zilver of goud is voor de dames zeker niet uitgesloten. We hebben onze top 3-dames mee.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen