TAK overplakt Franstalige opschriften op verkeersborden in Vilvoorde: "In Vlaanderen alleen Nederlands!"

De Franstalige opschriften werden overplakt met slogans als "Geen gezwans, Nederlands!", "De pot op met België!" en "Onverfranst! Onverduitst! Engels evenmin!" Foto: Twitter.

Uncategorized

TAK overplakt Franstalige opschriften op verkeersborden in Vilvoorde: “In Vlaanderen alleen Nederlands!”

Anton Schelfaut

Het Taal Aktie Komitee (TAK) heeft woensdagavond actiegevoerd in Vilvoorde. Taktivisten overplakten de Franstalige opschriften op de tweetalige verkeersborden bij de werken aan het Heldenplein. “In Vlaanderen alleen Nederlands!”, klinkt het op Twitter.

Bij de werken aan het Heldenplein in Vilvoorde stonden tot voor kort tweetalige verkeersborden om aan te geven dat fietsers op de rijbaan mogen rijden. De Franstalige opschriften waren echter een doorn in het oog van de Taktivisten, die deze overplakten met slogans als “Geen gezwans, Nederlands!”, “De pot op met België!” en “Onverfranst! Onverduitst! Engels evenmin!”

Een reactie van de aannemer bleef niet uit. Een Facebookgebruiker liet donderdagmiddag weten dat het opschrift “Piste Cyclable” op de verkeersborden werd afgeplakt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “TAK overplakt Franstalige opschriften op verkeersborden in Vilvoorde: “In Vlaanderen alleen Nederlands!””

  1. In Québec houdt de deelstaatregering en de rechtbanken toezicht op de naleving van de taalwetten. Als zelfs de Vlaamse regering, de lokale besturen en de rechtbanken geen interesse hebben waarom zouden anderstaligen zich dan schikken naar de wet?

Plaats een reactie

Delen