Uw mening: federale regering moet lokale besturen geen premie geven om extra opvangplaatsen te creëren, maar iets aan instroom doen

Lange wachtrijen aan het Fedasil-aanmeldcentrum Klein Kasteeltje. Photo News

Uncategorized

Uw mening: federale regering moet instroom van asielzoekers beperken, geen premies uitdelen aan lokale besturen

Anton Schelfaut

Lokale besturen zullen binnenkort extra geld krijgen als ze extra opvangplaatsen creëren voor asielzoekers. Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (cd&v) beloofde in een brief aan alle gemeenten eenmalige premies van 2.000 tot 3.500 euro per opvangplaats. De lezers van PAL NWS zijn echter geen voorstander van die maatregel. Dat blijkt uit de resultaten van de vorige Vraag van de Week.

Voor het zomerreces besloot de federale regering nog om in hangars van het leger op korte termijn 750 opvangplaatsen te creëren. Maar dat blijkt nog niet genoeg: om de hoge instroom op te vangen, doet De Moor nu opnieuw beroep op de lokale besturen. De staatssecretaris stuurde een brief uit naar de burgemeesters waarin ze extra geld belooft aan gemeentes die extra opvangplaatsen creëren. Het gaat om eenmalige premies van 2.000 tot 3.500 euro per opvangplaats, afhankelijk van de soort opvang die wordt voorzien.

Hoge instroom

Volgens een grote meerderheid van de lezers van PAL NWS moet de federale regering geen premie geven aan lokale besturen om extra asielopvangplaatsen te creëren. 275 van hen (99 procent) vinden dat ze in de eerste plaats de instroom moet beperken. “Maak een groot asielcentrum buiten de EU en scheidt daar het kaf (economische vluchtelingen) van het koren (echte vluchtelingen voor geweld)”, suggereert lezer Paul Corvair. “Neem van deze laatsten een quota binnen volgens hetgeen de staat met de hoogste overheidsschuld (België) kan dragen en laat de rest over aan de EU.”

“Begin met de schepen van de ngo’s die de mensensmokkelaars helpen aan de ketting te leggen”, klinkt het ook bij lezer Hugo Vanerps.

Slechts 3 lezers (1 procent) vinden dat de gemeentes extra opvangplaatsen moeten voorzien, maar dat daar geen vergoeding tegenover moet staan. Geen enkele lezer verwacht dat de premie lokale besturen voldoende zal motiveren om extra opvangplaatsen te voorzien.

Lees hieronder de vorige Vraag van de Week:
https://redactie.palnws.be/2022/09/vraag-van-de-week-moet-de-federale-regering-lokale-besturen-aanmoedigen-om-asielopvangplaatsen-te-creeren-met-extra-premie/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Uw mening: federale regering moet instroom van asielzoekers beperken, geen premies uitdelen aan lokale besturen”

  1. er wachten er 7,5 miljoen aan de Turkse grens om deze winter naar hier te komen.En ons nicolleken wil dat vreemd hoogopgeleid,multitalenkenners ,gespuis naar ieder dorp sturen met een premie.Wie zal hen de volgende maand dan onderhouden?

  2. De tsunami van asielzoekers vormt een reële bedreiging voor onze nationale veiligheid. Dus asielkantoren en grenzen sluiten en illegalen interneren en strafrechtelijk vervolgen. Het land is vol punt. De premies van Nicole de Moor (CD&V) zijn virtueel smeergeld ten bate van criminele mensensmokkelaars. Dringend het beleid van asiel en migratie laten door lichten door de staatsveiligheid en eventuele connecties met asielmaffia onderzoeken. Zeker een klopjacht ( via infiltratie) van het milieu en haar politieke vertakkingen waard. Tenzij Vivaldi liever dat potje gedekt houdt.

Plaats een reactie

Delen