Uw mening: u vreest uw energiefactuur niet meer te kunnen betalen

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Uw mening: u vreest uw energiefactuur niet meer te kunnen betalen

Anton Schelfaut

Een meerderheid van de PAL NWS-lezers vreest dat ze de torenhoge elektriciteits- en gasfacturen de komende maanden niet meer zal kunnen betalen. Dat blijkt uit de resultaten van de Vraag van de Week.

Uit peilingen bleek al dat 64 procent van de Belgen vreest voor de betaalbaarheid van de energiefacturen. Ondanks de steunmaatregelen van de federale regering, die voor oppositiepartijen N-VA en Vlaams Belang niet ver genoeg gaan, dreigt het appeltje voor de dorst van veel gezinnen op te raken. De angst zou het grootst zijn bij 35- tot 51-jarigen. 80 procent van de inwoners van België probeert het energieverbruik reeds te beperken.

“Economische en sociale zelfmoord”

De Vraag van de Week, een bevraging bij de lezers van PAL NWS, levert gelijkaardige resultaten op. 54 procent van hen weet niet hoe lang ze de hoge energieprijzen nog zullen kunnen ophoesten. 39 procent geeft aan een goede buffer te hebben opgebouwd om de sterke stijging van de energiefacturen op te vangen. 7 procent ziet zijn of haar facturen niet of slechts lichtjes stijgen.

Lezer Katharina voelt zich de financiële dupe van de klimaatideologie en de geopolitieke spelletjes van de Verenigde Staten. “Moet Europa dan echt economisch en sociaal zelfmoord plegen voor de waanzin van enkelingen of een oorlog die ons niet aangaat?”, vraagt ze zich hardop af.

https://redactie.palnws.be/2022/09/vraag-van-de-week-bent-u-bang-dat-u-uw-energiefactuur-niet-meer-zal-kunnen-betalen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “Uw mening: u vreest uw energiefactuur niet meer te kunnen betalen”

  1. Heb net bericht gehad van de nieuwe tarieven voor elektriciteit omdat mijn vast contract jaarlijks herzien wordt. De prijs is MAAL ZES gegaan!!!!😤😤😤😤😤. Met dank aan Tinne Van Der Straeten en de ganse paljassenbende van Vivaldi voor hun wanbeleid over onze energievoorzieningen! Groen heeft een dubbele slag geslagen: ze hebben hun symbooldossier over nucleaire energie kunnen doordrijven en tegelijkertijd de Belgen terug gestuurd naar de tijd van paard en kar en houtkachels en kaarsjes🤮🤮🤮🤮

  2. Katharina heeft 100% gelijk. Europa wordt opgeofferd aan de Amerikaanse spelletjes. Dat de VS ons ging voorzien van gas, is ondertussen ook al een fabeltje gebleken. Wat volgt is dat de Europese filialen van Amerikaanse multinationals hier zullen sluiten en zich terugtrekken in de VS, de kmo’s in Europa gaan op de fles, en Europa kent een massale werkloosheid.

  3. Ik heb het geluk om nog tot eind volgend jaar met een ‘normaal’ vast kontrakt te zitten. Doch hou ik mij vast voor erna, mijn inziens zullen ze niet meer met deze’goedkope’prijzen bovenkomen.

Plaats een reactie

Delen