Tinne Van der Straeten (foto: Belga)

Uncategorized

Van der Straeten stelt gerust: “Hebt u van mij al een technisch complex dossier gezien dat niet is opgelost?”

Wannes Neukermans

Vrijdag zit de federale regering samen over het basispakket, een bepaalde hoeveelheid gas en elektriciteit aan een lager tarief dan het huidige, hoge markttarief. Over de exacte voorwaarden is men het nog niet eens, maar de federale regering wil voor een maandelijkse korting tot 200 euro per gezin gaan. Hoewel het om een complex, technisch dossier gaat, hoeven we ons geen zorgen te maken: dit raakt opgelost. Dat verklaarde minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) voor de start van het kernkabinet.

https://redactie.palnws.be/2022/05/steeds-meer-belgen-genoodzaakt-betaling-energiefactuur-uit-te-stellen/

Minister van Sociale Zaken Frank Vandenbroucke (Vooruit) vindt het basispakket een goed idee, omdat daarmee een brede groep mensen onmiddellijk steun zou krijgen. “En je houdt de mensen toch ook een stuk verantwoordelijk om op hun verbruik te letten.” Wie meer dan het basispakket verbruikt aan gas en elektriciteit, betaalt de rest namelijk aan marktprijzen. Het pakket zou gelden voor november en december.

Gerichte maatregelen

Ook minister van Financiën Vincent Van Peteghem (cd&v) vindt het basispakket een goede zaak, ook al zouden ook de mensen met de hoogste inkomens hiervan genieten. “Natuurlijk zouden we best gerichte maatregelen nemen, maar laat ons niet vergeten dat er vandaag heel veel mensen zijn die alletwee een goede job hebben, maar toch om heel wat redenen moeite hebben om rond te komen.”

Daarom zou het een optie zijn om de korting aan iedereen te geven, om ze nadien aan de rijksten terug te vragen via de belastingbrief. Dat lijkt omslachtig en moeilijk, maar minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) ziet dat niet als een probleem. “Heeft u van mij al een dossier gezien dat technisch gecompliceerd was, dat niet opgelost is geraakt?”, klinkt het zelfverzekerd.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

14 gedachten over “Van der Straeten stelt gerust: “Hebt u van mij al een technisch complex dossier gezien dat niet is opgelost?””

  1. Neen mevrouw, ik heb nog geen enkel dossier gezien dat naar behoren werd opgelost, ik maak me dus geen illusies.
    Wat ik wel zag zijn loze beloftes en verdraaien van de uitkomst van de vergaderingen met de EU. Had Groen niet zolang zijn dogma’s op de eerste plaats gesteld, was er misschien wél een oplossing geweest.

  2. Man, man , man. Waar gaat Europa en in het verlengde België naartoe??
    We zijn enkel goed om geld te genereren via belastingen, waarvan we TE veel betalen, om weg te geven aan Niet-Belgen in ons land en ver erbuiten!!
    Wallonië is al virtueel failliet, de rest van het land volgt met rasse schreden!!!

  3. Dank zij Van der Straeten en co zal mijn thermostaat deze winter op maximum 16 graden blijven. En dan heb ik het nog niet over mogelijke faillissementen, oorlog enz. Proficiat aan deze non-entiteit en haar Europese collega’s.

  4. Goed. Tine kan geen goed doen. Dat heb ik ondertussen al begrepen. Zij is niettemin echt wel een bekwaam persoon. Maar ze is ideologisch blind. Ook indertijd met Abu Jahjah, vond ik zijn standpunten veel te extreem, maar je kon niet ontkennen dat deze man een intellectueel was. Hetzelfde met Tine, als ze tot de jaren van verstand zal komen, zullen we er wat aan hebben. Voorlopig en dat is jammer is ze minister van energie in een Groene dogmatiek, die ook ondertussen het onderwijs om zeep heeft geholpen. Tine denk nu zelf eens en leg de bijbel van Groen naast je neer en begin voor uzelf na te denken

  5. Ik denk dat tot hiertoe deze nietverkozen nepregering al de stomste idioten bevat die er kunnen rondlopen, allemaal een stel randdebielen met hoogheidswaanzin, wegsteken die handel.

  6. Extreem links en zonder schaamtegevoel zo durven liegen in de media, tot voor kort stond op hun webstek dat ze de energie rekening onder controle hebben dankzij groen, leugen, een half jaar geleden had iemand van haar entourage de cijfers van de wetenschappers vervalst, vervuilende CO2 centrales plaatsen om je vroenden van gazprom terwille te zijn omdat je met je advocatenkantoor Blixt voor gazprom werkte en als laatste LIEGEN OVER DE SCHEURTJESREACTOR. Een schande en pornocroo weigert ze te ontslaan.

  7. De ervaring leert dat voorstellen van Groen deviante voorstellen zijn die de samenleving onveiliger maken. Ik begrijp trouwens niet dat N-VA landelijk coalities durft af te sluiten met Groene fundamentalisten en tov het VB hypocriet het codon handhaaft. Cynisch (eufemisme voor onbeschaamd).

Plaats een reactie

Delen