Uw Mening: Overheid moet zich verzetten tegen uitspraak hof van beroep over klimaatdoelstellingen

Zuhal Demir. Photonews

Cultuuroorlog

Veganistische extremisten willen melkbevoorrading saboteren in VK

Simon Segers

Klimaatbeweging Animal Rebellion, een splintergroep van Extinction Rebellion, plant de bevoorrading van zuivelproducten te saboteren in het Verenigd Koninkrijk. De groep drukt hiermee haar verzet uit tegen voedingsmiddelen van dierlijke oorsprong.

De activisten willen deze maand een “nationale crisis” veroorzaken door de bevoorradingsketen van zuivelproducten te dwarsbomen. Het doel is lege rekken in de supermarkten.“We hebben gekozen voor zuivel omdat dit het meest controversiële onderdeel van de dierlijke landbouwindustrie beslaat”, duidde een vertegenwoordiger van Animal Rebellion. In juli goot een groep amokmakers van de groep al melkflessen leeg in het warenhuis Harrods in Londen, alvorens door de beveiliging verwijderd te worden.

Consument is slachtoffer

Animal Rebellion streeft naar een geheel plantaardige voedingsindustrie en naar bewuste verwildering van het terrein dat hierbij vrij zou komen. Deze doelstellingen werden ook geformuleerd als eisen in een formele brief gericht aan de Britse regering. Wegens een gebrek aan respons komen de activisten nu op de proppen met de geplande actie. De zuivelindustrie reageert dat ze samenwerken met overheidsinstanties en politie om de hinder te beperken, maar dat de consument slachtoffer kan zijn van een gerelateerde prijsstijging. Animal Rebellion geeft ook zelf toe dat de prijs van melk sinds 2001 verdriedubbeld is in Groot-Brittannië.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

8 gedachten over “Veganistische extremisten willen melkbevoorrading saboteren in VK”

  1. Die creaturen hoeven duidelijk niet te werken. Wie voorziet hen van middelen of speelt geld geen rol in hun paradijs van plantaardig vreetsel? Met dit soort wordt niet onderhandeld, de bulldozer erover!

  2. Berichtje voor de sukkels van de staatsveiligheid:
    Dat zijn je echte terroristen. Ze zijn overal. Ze zitten in de Vlaamse regering waar ze het eigendomsrecht van de Vlaamse boeren willen afpakken. Ze zitten in de scholen waar ze kinderen laten spijbelen en een communistische groet laten oefenen voor klimaat-taksen. Ze zitten bij jullie in de staatsveiligheid, waar ze de media en politiek voorliegen over onschuldige Vlamingen en het gevaar van links express wegwuiven en zich laat quoten door die extreem-linkse partijen. Wij zien alles.

  3. Oppakken, enkel regenwater geven, en voor de rest laten wegrotten, dit zijn allemaal zwaar geestesgestoorden dke nooit tot het normale kunnen/zullen komen, opruimen die handel.

Plaats een reactie

Delen