Minstens 53 Chinese ‘vrijwilligers’ actief als spion in België: “Zo spoedig mogelijk land uitzetten”

Ponthier vindt dat de 53 'vrijwilligers' zo snel mogelijk het land uit moeten. Shutterstock

Cultuuroorlog

Virgin Atlantic schrapt geslachtsgebonden uniformen

Simon Segers

De Britse luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic Airways maakt komaf met geslachtsgebonden uniformen voor haar werknemers. De maatregelen kaderen in een campagne waarin inclusiviteit van alle vormen van genderexpressie gepromoot wordt.

“Dit toonaangevende genderidentiteitsbeleid schrapt de vereiste om geslachtsgebonden uniformen te dragen”, verklaarde Virgin Atlantic in een promotievideo. Piloten, stewardessen en grondpersoneel krijgen voortaan de vrijheid om zowel een vrouwelijk als mannelijk uniform te kiezen bij het uitvoeren van hun job “ongeacht gender, genderidentiteit of genderexpressie”. Verder introduceert de maatschappij ook optionele badges waar de gekozen voornaamwoorden van het personeelslid vermeld staan. Vanaf woensdag zullen deze ook voor reizigers beschikbaar gesteld worden aan de check-in.

“Dit is zo belangrijk”

Virgin Atlantic, de zelfverklaarde “meest inclusieve luchtvaartmaatschappij in de wereld”, zal ook opleidingen voorzien voor haar werknemers om te verzekeren dat alle klanten zich welkom voelen “ondanks de hindernissen voor LGBTQ+ gelijkheid”. “Dit is initiatief betekent alles voor mij”, zei stewardess Jamie Forsstroem. “Als niet-binair persoon kan ik mezelf zijn aangezien ik mijn uniform kan kiezen. Dit is zo belangrijk”

De maatregelen maken onderdeel uit van de “Be Yourself”-campagne van de maatschappij. Sinds 2019 hebben vrouwelijke cabinemedewerkers de mogelijkheid om een broek of platte schoenen te dragen. Meer recent werd ook het verbod op zichtbare tatoeages opgeheven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

6 gedachten over “Virgin Atlantic schrapt geslachtsgebonden uniformen”

Plaats een reactie

Delen