Actrice Rachel Zegler nabij een reclamebord met een afbeelding van de originele prinses. Foto X

Actrice Rachel Zegler nabij een reclamebord met een afbeelding van de originele prinses. Foto X

Uncategorized

Vlaams activist protesteert tegen Franstalige communicatie Lidl Knokke-Heist: “De tijd van monsieur Lippens is voorbij”

Simon Segers

Op sociale media circuleren amateurbeelden van een actie van Vlaams-nationalistisch activist Jef Elbers (74) in een Lidl-filiaal te Knokke-Heist. De man klaagde vrijdag luidkeels de tweetalige communicatie van de supermarkt aan.

Elbers positioneerde zich aan de kassa en begon de aanwezigen in het filiaal toe te spreken. “Ik onderneem deze actie omdat ik Lidl drie keer verwittigd heb dat ze geen Franse reclame mogen zetten. Ze begrijpen het niet, dus nu doe ik dit.” Op dit moment komt een medewerker tussenbeide, maar de man roept meteen: “Neen, u raakt mij niet aan.” Vervolgens spuit hij verf op een kartonnen rek met koffiebonen, waarna hij datzelfde rek tegen de grond trekt. “Dit is geen vandalisme, dit is verdediging van het Vlaams karakter van Knokke-Heist. De tijd van monsieur Lippens is voorbij”, proclameerde Elbers.

“Het begint met een vinger”

Op dit moment wordt de man benaderd door de winkelbeveiliging. “Niemand raakt mij aan. De politie komt, niemand raakt mij straffeloos aan”, reageert hij direct met wijzende vinger. “Ik ben niet gevaarlijk of gewapend en in het bezit van al mijn geestelijke vermogens.” Elbers geeft aan dat hij zijn buik vol heeft van de verfransing. De man is opgegroeid in Brussel en sinds decennia actief in de Vlaamse Beweging en het Vlaams Blok.

“Ik heb de verfransing van Brussel en de Vlaamse Rand gezien. Ik heb de verfransing van Halle en Zaventem gezien. Daarom ben ik naar Knokke-Heist verhuisd en ik wil niet dat het hier ook begint. Het begint met een vinger en uiteindelijk vragen ze faciliteiten, worden ze verkozen en worden de gemeenten Franstalig”, ging Elbers verder. Het personeel probeerde hem vervolgens te overtuigen om de winkel te verlaten, maar hij hield voet bij stuk. De politie kwam ten slotte ter plaatse en stelde proces-verbaal op.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

16 gedachten over “Vlaams activist protesteert tegen Franstalige communicatie Lidl Knokke-Heist: “De tijd van monsieur Lippens is voorbij””

  1. Alle respect voor mijn land- en volksgenoot Jef Elbers. Maar die Franstalige opschriften in private winkels is geen overtreding op de Belgische taalwetgeving. Men kan zich dan ook de vraag stellen waarom de elite van het Vlaams parlement, Vlaamse regering, Vlaamse provinciegouverneurs, Vlaamse burgemeesters en Vlaamse partijvoorzitters verzuimt solidair een resolutie in te dienen om de overheveling van de taalwetgeving naar de Gemeenschappen en/of Gewesten te eisen. Hoelang nog gaan onze politici nog schuldig verzuim blijven plegen door Vlaamse rechten en identiteit te verwaarlozen. Hun inertie terzake getuigt van Vlaams incivisme !

  2. Dat het klimaat verandert is overduidelijk. Dat er een soort menselijke goden (moderne afgoden of ‘politieke wetenschappers’) rond lopen die denken ook maar ‘iets’ aan het klimaat te kunnen veranderen is uiteraard onzin.

  3. en in het bezit van al mijn geestelijke vermogens… als je het mij vraagt niet dit individu is gewoon doorgedraaid door de ouderdom denk ik. Zou het al zijn volmacht over zijn eigen rekeningen kwijt zijn?

  4. In het verleden is Lidl ook al negatief in het nieuws gekomen omdat ze kruisbeelden wegcensureerden uit hun communicaties. Welke politici hebben de moed om dit anti-Vlaamse en anti-Christelijke bedrijf tot de orde te roepen? Wij kunnen alvast beginnen met zoveel mogelijk elders onze boodschappen te doen.

  5. Het verschil tussen Jef en Bart. Tegenover het gebrek aan Vlaamse Politieke weerbaarheid staat een strijdvaardig Franstalig blok dat enkel een schijn van welvaart kan behouden door de jaarlijkse Vlaamse steun van zowat 7 miljard euro. Bijna tien jaar geleden verklaarde Bart De Wever op antenne van de RTBF dat, met N-VA in de regering, er niet geraakt zou worden aan de (geld)transferten naar Wallonië. Daar heb ik nooit aan getwijfeld Bart. Waarom zeg je dat nooit in Vlaanderen. Nu creëer je zelf de perceptie van met een gespleten tong te spreken.

Plaats een reactie

Delen