Vlaamse Boksliga organiseert infosessie trainerscursus in Brugge op 9 september

Shutterstock

Uncategorized

Vlaamse Boksliga organiseert infosessie trainerscursus in Brugge op 9 september

Carl Deconinck

Aspirant bokstrainers moeten volgende week in Brugge zijn. Ze kunnen zich er inschrijven voor de initiator-cursus boksen. Zo wil de Boksliga nieuw bloed aantrekken om trainingen te geven in het boksen.

Het boksen zit al een tijdje in de lift in Vlaanderen. De vele boksers hebben natuurlijk ook trainers nodig. Trainer word je niet echter zomaar. Er is een reeks van opleidingen en proefmomenten voor nodig, waar trainers van de toekomst stapgewijs leren hoe ze een bokser zo goed mogelijk kunnen ondersteunen. Een eerste fase daarbij is de initiatorcursus boksen.

In de aantocht van de start van de instructeur B-cursus wil de federatie frequenter de initiator cursus organiseren en de leden sterker sensibiliseren. Zo wil het een grotere pool te creëren voor de doorstroom naar de een hoger niveau. Bij de opleiding tot initiator boksen krijgen de deelnemers een algemene en sportspecifieke opleiding. Initiators leren aan hoe ze beginnende boksers moeten begeleiden bij het aanleren van boksspecifieke vaardigheden en basistechnieken. De initiator kan daarna de basislessen zelfstandig geven.

Ibrahim Emsallak is directeur sportkader opleiding boksen en vertelt ons dat de cursus openstaat voor iedereen. Jong en oud kunnen meedoen “De beginnende coaches hebben echter beter wat ervaring in de bokwereld. Als ze de opleiding doorlopen hebben kunnen ze de eerste paar lessen aan nieuwe boksers geven en kunnen ze de coach assisteren in bijvoorbeeld basisbewegingen.

Emsallak weet dat er meer dan 60 mensen de infosessie zullen bezoeken en de cursus nu al volzet is. Het aangeboden opleidingsmoment is dus erg succesvol. “Het profiel van de initiators betreft vooral mannen, maar er komen steeds meer vrouwen bij“. Na de opleiding is er een toelatingsproef die moet aantonen of de deelnemers de basis beheren en goed les kunnen geven. De opleiding wordt erkend door de Vlaamse overheid en is geaccrediteerd. Er zijn 4 modules die men moet doorlopen, a rato van ongeveer 40 euro per module.

De eerste infosessie vindt nu plaats op 9 september. Dan legt men de toelatinsvoorwaarden uit, wat de examens inhouden, wat de verwachtingen zijn, welk materiaal men nodig heeft enzovoort. Geïnteresseerden kunnen zich hier inschrijven.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen