Voorzitter Vlaamse Jeugdraad ontkent iets met 20 kilo coke te maken te hebben: "Buiten ons medeweten in woning verstopt"

Amir Bachrouri (19), voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. Photo News

Uncategorized

Voorzitter Vlaamse Jeugdraad ontkent iets met 20 kilo coke te maken te hebben: “Buiten ons medeweten in woning verstopt”

Belga Press Agency

Amir Bachrouri (19), voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad, zegt vrijdag in een persmededeling dat hij niets te maken heeft met de verdovende middelen die in het huis van zijn moeder werden aangetroffen.

De Antwerpse politie voerde er dinsdag een huiszoeking uit in het kader van een drugsonderzoek. Er werden bijna 20 kilogram cocaïne en een voorraad cannabis aangetroffen. Bachrouri, zijn moeder en een minderjarig gezinslid werden verhoord, maar verklaarden van de drugs niets af te weten.

“Misbruik van vertrouwen”

 “Ze werden buiten ons medeweten in haar woning verstopt door een derde die vrije toegang had tot de woonst. We zijn geschrokken en ontredderd door dit misbruik van vertrouwen”, zegt Bachrouri. Hij, zijn moeder en zus mochten na verhoor terug naar huis.

“We hebben alle vertrouwen in het verdere verloop van het gerechtelijk onderzoek en zullen hieraan onze volledige medewerking verlenen. Sinds dinsdagavond leeft ons gezin in een waas en gaan we door een zeer moeilijke periode. Wij hopen van harte dat de verantwoordelijke hiervoor de gepaste straf zal krijgen”, zegt Bachrouri in de mededeling.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Om u snel de belangrijkste nieuwsfeiten aan te kunnen bieden, neemt PAL NWS dagelijks enkele artikels over van het persagentschap Belga.

22 gedachten over “Voorzitter Vlaamse Jeugdraad ontkent iets met 20 kilo coke te maken te hebben: “Buiten ons medeweten in woning verstopt””

  1. Ge moet niet vragen wat een lage dunk die “voorzitter” heeft van andere mensen dat die denkt dat we dat zomaar geloven. Dat hij het in bewaring heeft voor iemand anders wil ik geloven; de “voorzitter” waande zich vast onaantastbaar en dus zouden de drugs wel veilig zijn bij hem. 20kg drugs, dat is geen klein zakje.

  2. Voorzitter zijn van de Vlaamse Jeugdraad brengt ook deontologische verplichtingen met zich mee. Dus graag wat meer uitleg. Wat is de identiteit van die derde? Had die een huissleutel? Hoe kan je met meerdere personen 20 kg aan volume niet opmerken? Dit alles om te zeggen dat iemand wiens (ouderlijke) roots niet in België liggen weer een gouden kans mist om het beeld van de migrantengemeenschap in positieve zin te beïnvloeden. De kans dat de onderzoeksverrichtingen de uitspraken van deze voorzitter bevestigen lijken me aan de lage kant, maar tot zolang geldt het vermoeden van onschuld.

  3. Doet me qua geloofwaardigheid een beetje denken aan dat verhaal enkele jaren terug van die protestantse dominee die in het ziekenhuis werd opgenomen met een aardappel in zijn achterwerk die hij er niet uitkreeg. Hij beweerde dat hij naakt aan het rondwandelen was, uitgleed en dan op die aardappel terechtkwam die naar binnen floepte.

  4. In een artikel van 13 oktober 2021 lees ik dat de voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad ervoor pleitte de ‘jongeren’ toe te laten de politie te filmen.
    Niet dat er een verband hoeft te zijn met de feiten die zich nu hebben voorgedaan, maar het zal bij de politie zijn geloofwaardigheid niet doen toenemen.

    Dat hij de ‘derde’, die vrije toegang had tot de woonst en er het ‘pakje’ zou hebben verstopt nu uitdrukkelijk beschuldigt van “misbruik van vertrouwen” betekent dat hij die ook kent. Wordt vervolgd.

  5. Die Belgen met Marokkaanse roots weten nooit van iets, maar dat verhaaltje slikt toch niemand of wel ?
    Als ze de sleutel van hun woning aan iemand te geven, zijn ze wel heel dom en zo ziet hij er niet uit. Zo’n hoeveelheid drugs kan je toch moeilijk zomaar verbergen of waren ze medeplichtig ? Er zijn teveel vragen, Bachrouri zou beter de eer aan zichzelf houden en tijdelijk een stap opzij zetten in de Vlaamse Jeugdraad tot er een uitspraak is in deze onfrisse zaak.
    Als dat bij een doordeweekse Belg zou gevonden worden, zat die al lang vast.

  6. Amirke zal hier geen seconde van wakker liggen. Hij weet dat hij de steun heeft van de hele politieke kaste. En zeg nu zelf, Marokkanen die betrokken zijn bij drugshandel, dat is toch een zeldzaamheid, niet?

  7. Bij Jurgen Conings stond de ganse linkse pers de dag nadien vol met naam, adres, profiel, facebook, etc.
    Bij deze vriend van kleur moeten we weer opletten van herr adolf lachaert van de PVV-
    Indien Conings ergens 10 gram in zijn auto had laten zitten dan was de zwetstraat te klein geweest.
    Maar, 20 kg coke, dat kan inderdaad een derde persoon geweest zijn die dit per ongeluk achterliet bij zijn bomma.
    Elke autochtoon gaat daar voor jaren in den bak!.
    Ik denk dat we allemaal veel te kritisch staan bij zo’n fait divers en de meerwaarde van allochtonen in die politiek correcte kringen.

  8. Ik hoop dat het parket deze zaak ter harte neemt en dat voor de rechtbank de waarheid wordt bovengehaald.
    Tot nu toe: Je moet bij het verhoor toch wel met een heel geloofwaardig verhaal aan komen draven, om met 20 kg cocaïne gevonden bij u thuis, niet meteen in voorarrest te vliegen.

Plaats een reactie

Delen