Elio Di Rupo (foto: Belga)

Uncategorized

“Wallonië failliet?” De Wever blijkt zich toch niet helemaal te vergissen

Wannes Neukermans

Huisbankier Belfius wil (bijna) geen geld meer uitlenen aan het Waalse Gewest en dat hoeft niet te verbazen. De slechte budgettaire toestand is al jaren punt van discussie, maar dreigt er nu ook echt een faillissement? Belfius vreest van wel, zeker indien radicaal-links in 2024 de macht grijpt in het Zuiden van het land.

De totale regionale schuld van Wallonië bedraagt 31,7 miljard euro. Slechte begrotingscijfers, tegenvallende resultaten en een weinig rooskleurige prognose voor de toekomst zorgen ervoor dat huisbankier Belfius niet langer zonder voorwaarden geld wil uitlenen aan Wallonië. Zeker indien het communistische PTB de macht zou grijpen, vreest de bank nog grotere tekorten. “Uiteindelijk raakt het geld van een ander op”, is de pijnlijke les volgens Vlaams parlementslid Maurits Vande Reyde. “Wat een geluk dat we dit Vlaams niet gedaan hebben.”

In het verleden waarschuwden de Europese Commissie, de Europese Unie en vooral de Vlaamse (oppositie)partijen al voor een failliet van het Waalse gewest. Reeds in mei 2022 beweerde N-VA-voorzitter Bart De Wever dat Wallonië “volstrekt failliet” was. Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) ontkende dat en was ervan overtuigd dat De Wever zich vergiste.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/05/di-rupo-wallonie-failliet-de-wever-vergist-zich/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

15 gedachten over ““Wallonië failliet?” De Wever blijkt zich toch niet helemaal te vergissen”

  1. Het volgende faillissement is Brussel en tot slot de nv België met zijn aangebouwde koterijen. Met wat geluk in 2024 en wanneer de nationalistische broeders aan tafel aan gaan zitten en BDW stopt met het kind uit te hangen wordt Vlaanderen niet meegezogen en zijn zij aanzet!?

  2. Wallonië failliet: een prestatie van het kaviaar socialisme (PS) en peetvader Elio die Roepie. Who’s next? Vlaanderen, want Bart De Wever werkt aan een huwelijk tussen N-VA en SP-A, sorry Vooruit. Vlaamse Leeuw eerlangs (2024) vervangen door de Internationale.

  3. Als de huisbankier zoiets beweert dan weet je dat het 5 na twaalf is. De tewerkstellingsgraad is er zeer laag en de rode sinterklaaspolitiek oneindig. Dat allemaal ondanks de transfers van Vlaanderen naar Wallonië. Dank voor de eerlijkheid Belfius. Nu mag de huisbankier ven Brussel eens spreken, daar is het nog erger gesteld.

  4. Wallonië moet toch eens leren wat het begrip “solidariteit” eigenlijk betekent. Dat betekent “anderen vrijwillig bijstaan”, niet” anderen dwingen om op te draaien voor eigen wanbeheer”!

  5. Er is maar één oplossing voor dit fictieve, krakkemikkige land. Wallonie naar frankrijk, Brussel een soort Europese (hoofdstad) stadstaat met Europa als sponsor en Vlaanderen onafhankelijk. Al de andere oplossingen zijn niet werkbaar en zodoende waardeloos.

  6. Men moet de Walen bewonderen voor hun sterke karakter!Ipv de broek af te stropen voor elke € extra,blijven ze de hand bijten die hen voedt!En de Vlaamse masochisten blijven ze eten geven…..

Plaats een reactie

Delen