"Werken en nog eens werken. Niets krijg je voor niets": 'Mister' Michel Verschueren op 91-jarige leeftijd overleden

'Mister' Michel Verschueren. Photo News

Uncategorized

“Werken en nog eens werken. Niets krijg je voor niets”: ‘Mister’ Michel Verschueren op 91-jarige leeftijd overleden

Carl Deconinck

Woensdagochtend verloor RSC Anderlecht een absoluut clubicoon. Michel Verschueren, gewezen algemeen manager van paars-wit tussen 1980 en 2003, overleed op 91-jarige leeftijd. De club is in diepe rouw.

Verschueren begon zijn carrière bij Eendracht Aalst, waar hij de manier van trainen revolutionair veranderde. “Zes toertjes rond het veld lopen, een wedstrijdje spelen, een biefstuk met friet eten en pinten drinken en dat was het! Ik veranderde alles en trainde op uithouding, snelheid, weerstand, kracht,… Die mannen geloofden hun ogen niet, maar ze behaalden resultaten.”

In 1963 belandde hij voor het eerst bij Anderlecht, onder de vleugels van Pierre Sinibaldi. Zes jaar later trok hij naar Daring Brussel om algemeen manager te worden. Er kwam een fusie die vormgaf aan RWDM en resulteerde in een landstitel. Maar toen het daar bergaf begon te gaan, trok hij opnieuw in de richting van het Astridpark. “Na een vergadering van de Profliga stond Constant Vanden Stock voor mij. Hij keek mij recht in de ogen en zei : ‘Verschueren, gij mocht Anderlecht nooit verlaten hebben, kunnen wij eens praten?’ Drie dagen later was mijn contract bij paars-wit in orde. Tijdens mijn eerste werkdag bezocht ik het stadion… Dat was een ramp.”

(Lees verder onder de tweet.)

“Werken en nog eens werken”

In die tijd kwamen er vaak 38.000 toeschouwers naar de matchen kijken, terwijl er slechts 6.000 zitplaatsen waren. Mister Michel besloot de voorzitter te bellen en vroeg hem eens langs te komen. Na veel gemor kwam hij. Verschueren leidde hem rond en zag in zijn ogen dat hij een beetje beschaamd was, maar toch zei hij: “Verschueren, ge zijt hier maar juist en ge wilt de boel al afbreken.” En de boel werd afgebroken. Verschueren introduceerde de loges in het Belgische voetbal en dat bracht een aardige cent op voor het nieuwe stadion. Anderlecht was opnieuw rijk. “Werken en nog eens werken, dat hebben wij gedaan. Niets krijg je voor niks”, wist Verschueren.

Het was ook Verschueren die de historische sponsorwissel doorvoerde. In plaats van Belle Vue van Constant Vanden Stock kwam de Generale Bank, die dertig jaar bleef, onder verschillende namen. Zijn meest iconische transfer is die van Juan Lozano, de legendarische dribbelvaardige aanvallende middenvelder die ook nog bij Real Madrid speelde. Ook Marc Degryse, Luc Nilis en Jan Koller haalde hij zelf naar Brussel.

Verschueren was een voorstander van een BeNeLiga, een competitie bestaande uit de beste Belgische en Nederlandse clubs. Gedurende zijn loopbaan als manager won Anderlecht één keer de UEFA Cup (1983), werd de club elf keer landskampioen van België en won het 3 keer de Beker van België.

https://redactie.palnws.be/2021/04/mister-michel-1/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over ““Werken en nog eens werken. Niets krijg je voor niets”: ‘Mister’ Michel Verschueren op 91-jarige leeftijd overleden”

  1. R I P mister Michel !
    Hij zou controversiele uitspraken gedaan hebben , controversiele??
    We moeten mensen koesteren die zeggen waar het op staat.
    Er zijn vandaag teveel mensen die te lui zijn om te werken en er zijn vandaag
    teveel mensen die teveel geld krijgen om niks te doen.
    Actuelere vaststellingen zijn er niet.

Plaats een reactie

Delen