Amerikaanse moslims protesteren massaal tegen seksueel expliciet LGBTQ+ lesmateriaal in scholen

Twitter @nwarikoo

Uncategorized

Amerikaanse moslims protesteren tegen expliciet LGBTQ-lesmateriaal in scholen

Carl Deconinck

Een schoolbestuur in Michigan moest een vergadering stilleggen nadat leden van de moslimgemeenschap in grote getale misbaar kwamen maken tegen seksueel expliciete LGBTQ+-geïnspireerde boeken op school. Ze eisen dat de boeken verdwijnen uit het schoolmateriaal.

Dearborn School Board in Dearborn, Michigan zit verveeld met het protest. Donderdagavond komt er een nieuwe vergadering. De islamitische ouders waren echter niet de enigen die kwamen protesteren. Er kwamen ook mensen zich verzetten tegen het boekbeoordelingsbeleid dat op 5 oktober is geïmplementeerd, dat ouders verplicht om aan te geven waarom ze zich zorgen maken over een boek in de bibliotheek voordat het wordt beoordeeld door ‘mediaspecialisten’. De meeste van deze mensen waren van de lerarenvakbond.

Het protest was dus erg verdeeld en de verschillende fracties stonden tegenover elkaar. Er was heel wat politie aanwezig, maar zij konden de chaos niet beteugelen terwijl groepen tegen elkaar stonden te schreeuwen. Sommigen vinden dat het protest de Arabisch-Amerikaanse moslimgemeenschap een slecht imago geeft, maar anderen zeggen dan weer dat ze als moslims voor hun religieuze overtuiging moeten uitkomen.

Nieuwe bondgenoten

Tot voor kort waren het vooral conservatieve ouders die zich verzetten tegen het woke schoolmateriaal. Nu lijken die nieuwe bondgenoten te hebben gevonden. De moslimgemeenschap in Dearborn lijkt bovendien een stuk verder te gaan in hun tegenstand tegen woke. Zo noemden ze homoseksualiteit “een zonde” en stond op een bord “hou je vuile boeken in de kast”.

“Je ziet deze frustratie in het hele land groeien en in Dearborn zijn we niet gebonden aan links of rechts in deze kwestie,” vertelde Hassan Chami, een moslimouder van een Dearborn-leerling. “Wij vinden dat het onderwijs onpartijdig moet zijn. De media proberen het verhaal te veranderen dat dit over LHBT gaat. Dat is het niet. Of dit nu een homoseksueel boek of een heteroseksueel boek is, seksueel expliciet materiaal is immoreel en hoort niet thuis op scholen.”

(Lees verder onder de tweet.)

https://twitter.com/nwarikoo/status/1579611348744679428?s=20&t=eoxTZmRzouZTap4lkRt-kA

Meerderheid beslist

Dearborn Islamic Institute of America-leider Imam Hassan Al-Qazwini moedigde de gemeenschap aan om de vergadering van het schoolbestuur bij te wonen in een preek op 7 oktober, volgens de Detroit Free Press. Dearborn is bijna 47procent Arabisch-Amerikaans, van wie velen moslim zijn. “Sommige van die boeken zijn volledig ongepast voor onze kinderen om te lezen,” zei Al-Qazwini. “Sommige van die boeken promoten pornografie. Sommigen van hen promoten homoseksualiteit. We hebben dit niet nodig”, zei Al-Qazwini. “Neem ze ergens anders mee naartoe. De meerderheid regeert. Als jij de meerderheid van de mensen in Dearborn bent, beslis je voor je kinderen. We leven in een democratische samenleving. En er zijn bepaalde instrumenten en technieken waarmee je de wet in dit land kunt veranderen.”

“Luister, het gaat niet alleen om de boeken,” vertelde Chami aan de media. “Het seksueel expliciete materiaal in deze boeken was slechts een katalysator die bredere zorgen naar voren bracht over de staat van het openbaar onderwijs vandaag en waar het zich bevindt, en dat het traditionele partnerschap tussen ouders en openbaar onderwijs in gevaar is gebracht. Wat je nu ziet, is een grassroot-beweging van bezorgde ouders die proberen hun recht op direct onderwijs voor de kinderen opnieuw te bevestigen.”

https://twitter.com/nwarikoo/status/1579656697253335040?s=20&t=eoxTZmRzouZTap4lkRt-kA

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

10 gedachten over “Amerikaanse moslims protesteren tegen expliciet LGBTQ-lesmateriaal in scholen”

  1. Toen Orban dezelfde houding aannam als de moslims en de conservatieven stond in Europa en de VS gans de links globalistische liberale elite op zijn achterste poten. Men wilde het stadion waar het Hongaarse elftal tijdens het EK tegen Duitsland moest spelen te München in de regenboog kleuren verlichten!Pure provocatie was dit! Gaat men in Quatar de regenboog lichtjes ook laten branden? Neen,want dit is nu net het hypocriete luik van het verhaal!?

  2. Dus ook de koran verwijderen uit alle bibliotheken omdat die in koran 2/24 oproept om ongelovigen te doden, juist is juist. Laat de extreem linksen het zelf uitvechten dan lost het probleem islam zichzelf op.

Plaats een reactie

Delen