Uncategorized

Arthur van Amerongen gaat op safari in Antwerpen

Redactie PAL

Arthur van Amerongen – Nederlandse schrijver, journalist, islamkenner en niet te vergeten columnist bij ’t Pallieterke – schreef een nieuw boek over de stand van zaken rond de islam in Europa. Ter promotie van zijn jongste pennenvrucht trekt hij op 25 oktober ook naar onze contreien.

Don Arturito, de ‘profeet van Molenbeek’, verwierf mede bekendheid dankzij zijn boek ‘Brussel: Eurabia’ (2008) waarin hij de door Marokkaanse moslims gepleegde aanslagen in Frankrijk en België voorspelde. Nu, veertien jaar later, verschijnt de geestelijke opvolger van dat boek. In ‘Safari Eurabia’ trekt hij doorheen Europa langs steden met grote moslimbevolkingen om te eindigen in de Balkan, dit alles natuurlijk doorspekt met de nodige humor.

Het Vlaanderenland is uiteraard geen onbekende voor Van Amerongen: hij woonde een tijdlang zelf in Molenbeek. Omdat hij onze contreien zo mist – en om zijn nieuwe boek voor te stellen – trekt hij op 25 oktober nog eens naar Antwerpen. Ook u kan erbij zijn! Het hele gebeuren vindt plaats op de Amerikalei 98, 2000 Antwerpen. Uw aanwezigheid melden kan via [email protected]. Let op, de plaatsen zijn beperkt.

‘Safari Eurabia: op zoek naar het nieuwe kalifaat’ van Arthur van Amerongen verschijnt deze maand bij uitgeverij Ezo Wolf.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




3 gedachten over “Arthur van Amerongen gaat op safari in Antwerpen”

  1. Waarom plaatst ’t Pallieterke dit opnieuw in “the picture”? Je kan er eigenlijk niets mee, net zoals andere bijdragen van Van Amerongen. Gejammer, schoppen, maar eigenlijk niet echt een analyse, zo komen we echt niet verder. Exit Van Amerongen? Ja hoor. Het is iemand die schopt maar niet redeneert. Er is heel veel moois in onze maatschappij, dat is het eerste wat we moeten toegeven. Dat moois wordt bedreigd. Ook dat moeten we toegeven. Die bedreiging komt vooral van de inclusiviteitspartijen, die Westerse normen en waarden aan hun laars lappen wat betreft het Islamisme. Niet het Islamisme is de bedreiging, maar de zelfverloochening van politiek correcte partijen. Een oproep aan al wie verstand heeft: “Stem niet op traditionele partijen. Ze verkwansenelen uw stem”. Het zou een slogan voor het VB kunnen zijn. Leve mij. :-).

Plaats een reactie

Delen