Britse minister: "Verenigd Koninkrijk heeft te veel laaggeschoolde migranten"

Illustratiebeeld. Shutterstock

Uncategorized

Britse minister: “Verenigd Koninkrijk heeft te veel laaggeschoolde migranten”

Carl Deconinck

Suella Braverman, de nieuwe Britse minister van Binnenlandse Zaken, heeft aan de alarmbel getrokken. Ze zei zondag in The Sun dat het Verenigd Koninkrijk te veel laaggeschoolde arbeidsmigranten en internationale studenten, die vaak afhankelijke personen meenemen, telt.

Braverman zei in het interview, voorafgaand aan de jaarlijkse conferentie van de regerende Conservatieve Partij, dat de regering van de nieuwe premier Liz Truss zich wilde houden aan een verkiezingsbelofte uit 2019 om de nettomigratie te verlagen. De huidige situatie is volgens haar “uit de hand gelopen”. Dit jaar alleen al bereikten meer dan 30.000 rubberboten de kusten van het Verenigd Koninkrijk, tien keer meer dan in 2018.

De minister, zelf een kind van buitenlandse ouders, beloofde “dramatische actie te ondernemen” en controversiële wetten te veranderen om te voorkomen dat illegale immigranten het systeem misbruiken. Ze wil daarbij de wet ‘moderne slavernij’ aanpassen om mensensmokkelaars beter te kunnen aanpakken.

Ongeveer 80 procent van de migranten op kleine bootjes komt uit Albanië en beweert het slachtoffer te zijn van moderne slavernij. “Dat is ongeacht het feit dat ze tienduizenden ponden hebben betaald voor het voorrecht om een zogenaamde moderne slaaf te zijn. Dat is ook ongeacht het feit dat ze actief hebben geprobeerd om naar het VK te komen via een illegale en gevaarlijke methode. Er wordt dus misbruik van gemaakt.”

Braverman waarschuwde ook dat buitenlandse pedofielen, moordenaars en andere veroordeelde criminelen de wet misbruiken om hun deportatie te blokkeren. Ze zei dat het verminderen van migratie een doel was dat door alle hoge ministers van Truss werd gedeeld. “Wat we hebben is dat er te veel laaggeschoolde werknemers naar dit land komen”, zei ze. “We hebben ook een heel hoog aantal studenten dat naar dit land komt en we hebben een heel hoog aantal afhankelijken.”

“Die mensen komen hierheen, ze werken niet noodzakelijkerwijs of ze werken in laaggeschoolde banen, en ze dragen niet bij aan de groei van onze economie”, vervolgde ze. Sinds de Brexit is het aantal werknemers uit de EU in het Verenigd Koninkrijk gedaald, maar steeg het aantal werknemers van buiten de EU, vooral uit India.

De linkerzijde reageert gepikeerd op de uitspraken van de minister. Stephen Kinnock (Labour) vindt dat ze het bedrijfsleven meer zekerheid moet bieden. Stuart McDonald (SNP) plaatste vraagtekens bij de “belachelijke” prioriteiten van Braverman.

Braverman gaf aan nog meer heilige huisjes te willen afbreken. Ze gaf bijvoorbeeld ook toe dat sommige politiediensten zijn “gevangengenomen” door woke-groepen en “toegeven aan politieke correctheid”. Sommige agenten doen volgens haar meer aan deugdpronken dan dat ze zich inspannen om dieven te vangen. Ze pleit voor meer “gezond verstand”. Vorige week haalde ze op Twitter uit naar de politie van Sussex. Die had op Twitter burgers terechtgewezen dat ze “geen hatelijke opmerkingen” mochten maken tegen een transgender pedofiel die zeven kinderen had misbruikt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Britse minister: “Verenigd Koninkrijk heeft te veel laaggeschoolde migranten””

  1. Eén van de kerntaken van de pakkemannen in 2022 is het controleren van Jan modaal geworden die op sociale media zijn (ongenoegen) ventileert! De ” correcten/wokers ” nemen langzamerhand de maatschappij over. Ik had graag eens de mening gehoord van de politiemensen uit Sussex gehoord wanneer één van hun kinderen het slachtoffer was geworden van de omgebouwde pervert?!
    Dat laaggeschoolden een grote meerderheid van de kansparels uitmaakt in GB is iets dat we hier in België ook zien. Toen ze in grote getale de grenzen overstaken lieten ze ons doorschemeren dat ze allemaal voor dokter,ingenieur… e.d.hadden gestudeerd of aan de universiteit zaten.Velen beweerden ook dat ze stielmannen waren en hier zag men reeds alle knelpunt beroepen ingevuld!?Na screening en controle bleek > 25% analfabeet!?

  2. Het open grenzen beleid van de EU is niet uit liefdadigheid ontstaan, maar uit de behoefte om goedkope werkkrachten te vinden voor werk waarvoor Belgen de neus ophalen. Ze hebben er geen rekening mee gehouden dat dit zo’n volksverhuizing op de been zou brengen. Als we naar onze werkloosheidscijfers kijken hebben we ook een hoge werkloosheid van migranten buiten de EU en dat kost onze sociale zekerheid massa’s geld. Er wordt niets betaald, maar men is wel verzekerd. Het wordt tijd dat we economische vluchtelingen die we niet nodig hebben weren. We zij niet verplicht om ze op te vangen, maar helaas kennen ze ook de knepen van het vak en geven ze vaak aan dat ze gay of politiek vluchteling zijn. Het tegendeel bewijzen wordt al gauw erg moeilijk. We zullen het kaf van het koren moeten scheiden voor ze de EU bereiken en migratiecentra oprichten in Afrika en bepaalde delen van Azië. Maar als de EU niet gehaast is om de energiecrisis écht aan te pakken, dan vrees ik dat migratie zeker geen prioriteit is en dan maar klagen dat extreem rechts terrein wint.

  3. Ons hebben ze inderdaad ook wijsgemaakt dat het allemaal “ingenieurs en dokters” zijn die naar hier kwamen om “voor onze pensioenen te zorgen”. De overgrote meerderheid van de migranten “werkt” echter niet in een ziekenhuis of in een ontwerpbureau maar vooral in het criminele circuit uit eigenbelang. Sommigen vergeten zelfs 20kg coke bij hun vrienden en laten de drug zomaar achter. Van een toegevoegde waarde aan de maatschappij die hen alles gaf, hebben ze nog nooit gehoord, laat staan belastingen betalen maar ze kennen wel alle kanalen om een nieuwe sociale woning te krijgen, veel uitkeringen binnen te rijven en hoe ze hun familie kosteloos kunnen “invoeren” en “onderhouden” door de naïeve westersen. Gewoon al deze waarheid neer te schrijven, brengt je tegenwoordig ernstig in de problemen: je krijgt het etiket extreem rechts, en ben je toevallig lid van een schietclub, mag je rekenen op een “ongeval” stijl Poetin, of wordt je “gezelfmoord” zoals JC en YV al hebben ondervonden. We hebben geen paard van Troje binnen gelaten, we laten elke dag maneges vol met paarden binnen, ons landje alleen al 80.000 per jaar. Vroeg of laat zal dat zich wreken, zoals nu reeds gebeurd in Brussel en de zelfs al in de centrumsteden waar complete wijken al niet meer toegankelijk zijn voor politie of zelfs hulpdiensten, laat staan gewone autochtonen. Op minder grote schaal doen ze hun ervaring op op stranden en in recreatiecentra waar onze politici als reactie dan weer hebben de gewone lokale burgers te over-beregelen. Een walgelijke evolutie onder een copy paste beleid als dat van Poetin.

Plaats een reactie

Delen