Calvo: "Demir moet nog veel 'boterhammekes' eten om met Van der Straeten op de foto te kunnen staan"

Kristof Calvo. Photo News

Uncategorized

Calvo: “Demir moet nog veel ‘boterhammekes’ eten om met Van der Straeten op de foto te kunnen staan”

Anton Schelfaut

Tijdens het begrotingsdebat in de Kamer, dat tot in de vroege uurtjes aansleepte, heeft Groen-Kamerlid Kristof Calvo uitgehaald naar Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA). Die laatste moet volgens hem “nog heel veel ‘boterhammekes’ eten om nog maar op de foto te kunnen staan met Tinne Van der Straeten”.

N-VA-fractieleider Peter De Roover mocht woensdagochtend de debatten in de Kamer openen. Volgens hem zijn de realisaties van deze Vivaldi-regering nogal magertjes. “Het vat is af”, stak hij van wal. “In de veronderstelling dat het vat ooit aan is geweest.”

Dat de federale regering een begroting voor de komende twee jaar vastlegde, toont voor oppositiepartij N-VA aan dat de regeringspartijen al in verkiezingsmodus zitten. Groen-Kamerlid Kristof Calvo ziet dat echter anders. “Ik vind dat net een goeie zaak”, pareerde hij de kritiek van De Roover. “Was dat maar gebeurd in het najaar van 2017. Was er toen maar een begroting gemaakt voor 2018 en 2019, voordat een partij (N-VA, red.) uit electorale overwegingen opstapte over een niet-bindend migratiepact.”

(Lees verder onder de tweet.)

“Historisch energiebeleid”

Verder loofde Calvo het “historische” energiebeleid dat in het begrotingsakkoord is opgenomen. Hij verwees daarbij naar de definitieve btw-verlaging op gas en elektriciteit, de overwinstbelasting voor energieproducenten en de hervorming van het sociaal tarief. “Zuhal Demir moet nog heel veel ‘boterhammekes’ eten om nog maar op de foto te kunnen staan met Tinne Van der Straeten”, sneerde hij.

Toch moet ook Calvo na twee jaar Vivaldi toegeven dat hervormen in dit land moeilijk is, maar na het betoog van De Roover kwam de groene politicus nog tot een andere conclusie. “Ik ben blij dat ernstige mensen zoals Alexander De Croo, Frank Vandenbroucke, Tinne Van der Straeten en Vincent Van Peteghem dit land besturen in deze moeilijke tijden en dat we dat niet hebben overgelaten aan de N-VA”, besloot hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

21 gedachten over “Calvo: “Demir moet nog veel ‘boterhammekes’ eten om met Van der Straeten op de foto te kunnen staan””

  1. Calvo moet zich laten behandelen, het is een voorbeeld van de zogenaamde ‘verwarde’ man. Zijn doortocht in het drugsland bij uitstek Nederland heeft hem zo te zien geen goed gedaan.

  2. Calvo die onlangs zei dat hij tijdens zijn bezinningsperiode bij zijn Groenlinkse evenknie Jesse Klaver in Nederland nog linkser is geworden werd door brulboei en voormalig voorzitster Almaci,die aan haar postuur te zien heel veel boterhammekes met Nutella heeft gegeten, toch wel lekker opzij geschoven om minister te worden! Ik denk dat hij daar een trauma heeft aan over gehouden?!Ik heb echt te doen met die jongen maar volgens mij komt het nooit meer goed met hem?!

  3. Kerncentrales vervangen door vervuilende gascentrales, dat zou Demir nooit doen. Voor mij is Demir stukken groener dan Groen ooit zal zijn. Dat is inderdaad de reden waarom Demir niet op een foto kan met Tinne Van der Straeten. Het is de eerste keer dat ik Calvo gelijk moet geven, zij het om een andere reden.

  4. Alle experten met kennis van zaken beweren net het tegenovergestelde van Calvo. Maar waarschijnlijk hebben de experten het mis. Of misschien, heel misschien is Calvo on(be)handelbaar. Vidange Perdue.

  5. Ik dacht dat hij in Holland was gaan schuilen. Niet dus ! Hij loopt dus weer los. We zullen ons dus aan nog meer gifGroen ECO-fascistisch geraaskal mogen verwachten. Gewoon laten lullen en negeren.

  6. Wie wil er nu op de foto staan met Tine VDS ? Kernenergie moet weg , liever veel meer dure en vervuilende gascentrales. Tv’s is de allergrootste verantwoordelijke voor de hoge energieprijzen die wij moeten ophoesten.

  7. Calvo en al de groene extremisten zijn verantwoordelijk voor de energie crisis die we nu kennen en waar we ons nu arm aan betalen. Het zijn voornamelijk de Duitse groenen en daarin gesteund door “wir shaffen das” Merkel die aan de oorzaak liggen van deze energie crisis. Al de andere groene idioten zijn de extreem linkse Duitse groenen als onnozele ganzen gevolg en TVS is daar en schoolvoorbeeld van. Het is niet omdat Calvo een ander bril montuur heeft dat hij daarom slimmer geworden is zeker niet nadat hij bij “Youssef KLAVER” in de leer is geweest.
    Ik zou ook niet met TVD op de foto willen en zeker niet met het kalf Calvo.

  8. Ben geen fan van Demir, maar wat Calvo hier komt te verkopen is louter onzin. Welke ellende hebben de fundamentalistische groenen ons op vlak van energie al gekost? Van het verzekeren van het stoeltje van Verafstoot, die de kernuitstap besliste om te kunnen blijven zitten en er een optrekje in Toscane aan overhield, tot het vervangen van de kerncentrales door vervuilende met Russisch bloedgas gestookte gascentrales.

  9. Vandenbroucke die 65 miljoen teveel betaald aan labo’s van de universiteiten waar zijn specialisten werken is volgens hem goed bezig,net als Vivaldi die het geld dat ze niet hebben langs deuren en vensters buitengooit en het daarna bij de spaarders gaat halen in plaats van de werkloosheid te beperken in de tijd, maar daar zijn links en extreem links tegen.Spaar ons van die randdebielen.

  10. Boterhammekes eten? Dat zou een schriele kip als Calvo beter zelf doen. ’t Is altijd lachen met een schertsfiguur als Kristofke, niemand lust hem, zelfs zijn eigen partij niet. Een kleine man, letterlijk en figuurlijk.

  11. Hij heeft toch nog veel praat niettegenstaande hij bij zijn eigen partij bij het groot huisvuil werd gezet! En zijn verstand heeft ook nog een deuk gekregen tijdens zijn bezinningsperiode. Van Der Straeten komt nog niet aan de enkels van Demir! En de verkiezingsuitslagen leveren daarvan het harde bewijs. Dus met zulke beweringen bewijst Calvo dat hij te dom is om de straatstenen te kuisen!

  12. ik las dat zotte TVS een plan aan het uitdenken is om de gastoevoer afteschakelen in bedrijven,kmo’s en uniefs.Raar maar waar ;de gevangenissen blijven buiten schot,de scholen moeten ervoor opdraaien,zotte tinne mag haar kiespubliek niet in de ” kou” laten staan.Ik zou het een schande vinden moest Z Demir op de foto staan met zotte tinne.Calvootje toch,je moeder moet toch zeer beschaamd worden wanneer zij in Mechelen rondloopt,tenzij ze een boerka aandoet,wie weet.

Plaats een reactie

Delen