Sihame El Kaouakibi. Photo News

Uncategorized

Covoorzitter Jong Groen betreurt “behoorlijk racistische stemmen” in zaak-El Kaouakibi

Anton Schelfaut

De Commissie Vervolgingen van het Vlaams Parlement buigt zich vandaag over de opheffing van de onschendbaarheid van parlementslid Sihame El Kaouakibi. Op die zitting krijgt ze ook de kans om zichzelf te verdedigen. Kilian Vandenhirtz, covoorzitter van Jong Groen, betreurt dat sommige stemmen in de zaak rond de gewezen Open Vld-politica “behoorlijk racistisch” klonken.

In De Morgen spraken Jong Groen-covoorzitter Kilian Vandenhirtz (21) en zijn Jong Vld-evenknie Philippe Nys (28) zich afgelopen weekeinde uit over het al dan niet opheffen van de parlementaire onschendbaarheid van Sihame El Kaouakibi. Beide jongerenvoorzitters vinden dat die moet worden opgeheven. Nys noemt het zelfs de plicht van het parlement, “zodat het gerecht deze zaak kan uitklaren en mevrouw El Kaouakibi, indien schuldig, haar gepaste straf kan krijgen”. Ook voor Jong Groen kan de onschendbaarheid van het parlementslid worden opgeheven, zolang dat op een “correcte en onderbouwde” manier gebeurt.

Over de schuld of onschuld van de gewezen Open Vld-politica wil de covoorzitter van Jong Groen zich niet uitspreken. Vandenhirtz wijst daarbij op het belang van de parlementaire onschendbaarheid als “beschermingsmechanisme binnen onze democratie”. “Dat systeem zorgt er namelijk voor dat parlementsleden in alle sereniteit hun werk kunnen doen en ze niet het slachtoffer kunnen worden van politiek gemotiveerde rechtszaken”, legt hij uit. “Uiteraard is het ook goed dat er gevraagd kan worden om de immuniteit van de leden van het parlement op te heffen als er gegronde aanwijzingen zijn voor een juridisch onderzoek.”

Kilian Vandenhirtz, covoorzitter van Jong Groen. Foto: Facebook

Racistische stemmen

Verder betreurt de covoorzitter van Jong Groen dat sommige stemmen in de zaak-El Kaouakibi “behoorlijk racistisch” klonken. Volgens hem werd er ook te weinig rekening gehouden met de jongeren en vrijwilligers die voor de organisaties van El Kaouakibi werkten. “Dat verdienden deze jongeren niet”, oordeelt hij. “Ik denk dat deze zaak toch ook getoond heeft hoe de media en maatschappij effectief omgaan met kwetsbare jongeren, die nu de dupe zijn van het gebrek aan sereniteit.”

Tot slot benadrukt Vandenhirtz dat het niet aan de media, de maatschappij of politici is om te beslissen over de schuld of onschuld van parlementsleden. “Die rol is weggelegd voor de rechterlijke macht”, besluit hij. “Dat geldt ook voor andere parlementsleden wier onschendbaarheid werd afgenomen naar aanleiding van gerechtelijke procedures.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

18 gedachten over “Covoorzitter Jong Groen betreurt “behoorlijk racistische stemmen” in zaak-El Kaouakibi”

  1. Toen België nog blank was nooit een woord over racisme gehoord. Toen kwamen de zwarte, bruine mensen en Groene politici. Gehoord in de kraamkliniek bij de geboorte van een blank kind:” ’t is een racist”.

  2. dat manneken is nog groen achter zijn oren.In Merksem heeft men iemand vermoord zonder dat er rechtspraak bij te pas kwam en kouwe kiwi heeft gans haar familie,broertjes en nevetjes laten mee profiteren van geld dat men haar gul gaf omdat het een godverdomse makak was,een blanke ,hetero,verstandige ,rechtse jonge vrouw zou dat nooit gekregen hebben.Hoog tijd dat groen uit alle parlementen verdwijnt

  3. Tja van iemand met een naam als “Kilian” ( lijkt mij eerder een artiestennaam voor een pornoacteur) en lid van de Groene kabouterclub had ik niet anders verwacht. Niet het misbruik , de corruptie , de misleiding maar “het zogenaamde racisme” is een kwelling voor deze jongen (of misschien is hij volgende wel een meisje of een x’je of weetikveeltje). Zegt alles over de mentale gesteldheid van deze soort. 🤮🤮🤮🤮

  4. Hij klaagt enkel en alleen over racisme, terwijl Kouwekiwi ook een Lesbo is en dus overduidelijk een slachtoffer van homofobie. Volgende keer beter je huiswerk maken, Kilian!

  5. Deze knaap ziet het verschil niet tussen de oplichtster, die terecht veroordeeld werd en de jongeren die voor/met haar werkten. Wat hebben deze laatsten met deze zaak te maken ? Niets ! Zij zijn gewoon (samen met de eerlijke belastingbetaler) de dupe van de zwendel die El Kaouakibi heeft opgezet. Dit heeft ook niets met racisme te maken, in tegendeel, slechts een klein deel van wat haar ten laste werd gelegd werd weerhouden. Probeer dit zelf eens, je zal ze minder goed vanaf komen.

Plaats een reactie

Delen