Tinne Van der Straeten en Alexander De Croo (PHOTONEWS)

Binnenland politiek

De Croo en Van der Straeten dreigen Engie te verplichten Doel 4 en Tihange 3 open te houden

Wannes Neukermans

De federale regering lijkt een hardere lijn in willen nemen bij de onderhandelingen met Engie over het openhouden van kernreactors Doel 4 en Tihange 3. Ze willen daarvoor via de wetten rond bevoorradingszekerheid de Franse energiereus dwingen de kerncentrales open te houden én te gaan produceren aan een vaste prijs. PS-voorzitter Paul Magnette pleit hier al langer voor.

De voorkeursoptie blijft een onderhandeld akkoord, maar indien dat niet lukt heeft Vivaldi een ‘Plan B’ achter de hand, klinkt het. “De vraag is niet of de twee kernreactoren open blijven, maar hoe”, klinkt het. Doel 4 en Tihange 3 zullen dus hoe dan ook blijven draaien.

Al maandenlang onderhandelen Van der Straeten en De Croo zonder resultaat met Engie, omdat men het niet eens raakt over wie de bergingskosten en de ontmanteling van de kerncentrales zal moeten betalen. Engie wil dat op de Belgische staat verhalen, maar dat is niet naar de zin van De Croo en Van der Straeten.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/10/magnette-ps-engie-verplichten-om-te-produceren-en-elektriciteit-aan-vast-bedrag-onder-marktprijs-te-verkopen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

8 gedachten over “De Croo en Van der Straeten dreigen Engie te verplichten Doel 4 en Tihange 3 open te houden”

  1. Eerst de kerncentrales willen sluiten ( een lijk kan je niet meer reanimeren ) en nu gaan ze er alles aan doen om de kerncentrales verplicht open te houden. We mogen Vladimir Poetin bedanken want het is dankzij hem dat deze onbekwame regering het licht heeft gezien.

  2. De Croo vergeet dat de regering Verhofstadt (zijn partij) onze energie heeft verpatst aan Frankrijk en dat we daardoor niks meer in de pap te brokken hebben. Met de overwinsten kan de Franse staat hun energie goedkoop houden. We hebben niks meer te zeggen en dat zal blijken. Bovendien heeft Verhofstadt dan ook nog eens de kernuitstap vastgelegd. Arm België met zijn waardeloze politici !

  3. Decroo, Vander Straeten en OVld weten dat het halloween is, weten dat het het laatste seizoen is van the walking dead, dus gaan ze nu eisen van Engie de door hen voor dood verklaarde kerncentrales terug levend te maken…te openen? Ze gaan daarvoor naar de rechtbank stappen waar ze zullen herinnerd worden aan een deal die een vorige blauwe premier gesloten heeft en nu twitter wil censureren omdat het medium “teveel” informatie deelt die hem niet aanstaan. Zijn die zo stom of is het weer één van de vele leugens naar de bevolking toe van vivaldi?

Plaats een reactie

Delen