"Dit had veel erger kunnen aflopen": Filip Dewinter aangevallen door linkse activisten bij boekvoorstelling in Leuven

Filip Dewinter. Photo News

Uncategorized

“Dit had veel erger kunnen aflopen”: Filip Dewinter aangevallen door linkse activisten bij boekvoorstelling in Leuven

Anton Schelfaut

Vlaams Parlementslid Filip Dewinter (Vlaams Belang) is het slachtoffer geworden van fysiek geweld door linkse activisten. Voor aanvang van zijn boekvoorstelling in de Leuvense deelgemeente Kessel-Lo kwam het tot een handgemeen, waarbij hij tegen de grond werd gewerkt. “Ik weet dat links niet wil dat ik over ‘omvolking’ spreek, maar dat men mij met fysiek geweld probeert te verhinderen om dit te doen, had ik niet verwacht”, reageert Dewinter. De Leuvense politie schreef een proces-verbaal uit tegen de linkse agressor, maar ontkent dat er slagen werden uitgedeeld.

Dewinter was zaterdagavond te gast in de Leuvense deelgemeente Kessel-Lo, waar hij zijn nieuwste boek over omvolking kwam voorstellen. Voor aanvang van de voorstelling werd het Vlaams Parlementslid echter tegen de grond gewerkt en besmeurd met een stinkende vloeistof. De agressor maakte deel uit van een groep actievoerders met de naam ‘Bezorgde Leuvenaars’, die voor de deur van ontmoetingscentrum Vlierbeekveld, waar de lezing plaatsvond, hadden postgevat.

“Ik weet dat links niet wil dat ik over ‘Omvolking’ praat, maar dat men mij met fysiek geweld probeert te verhinderen om dit te doen had ik niet verwacht”, zegt Dewinter. “Ik ben blij dat ik er met wat kneuzingen en blauwe plekken van af kom, maar dit had veel erger kunnen aflopen.”

Dewinter laat weten niet alleen klacht te zullen indienen tegen onbekenden, maar ook Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (Vooruit) in gebreke te stellen. “Hij wist dat er een linkse gewelddadige protestactie op til was en heeft nagelaten om hier de gepaste maatregelen voor te treffen”, hekelt het Antwerpse Vlaams Belang-kopstuk.

(Lees verder onder de tweet.)

“Geweld is nooit de oplossing”

Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken reageerde kort na de feiten op Twitter. “Is dit de samenleving die we willen?”, vroeg hij zich hardop af. “Waar linkse ‘actievoerders’ een rechts politicus fysiek aanvallen omwille van een mening? Ik hoop dat elke partij de ontoelaatbare aanval op Filip Dewinter krachtig veroordeelt. Of blijven jullie zwijgen?”

Verschillende politici, onder wie cd&v-voorzitter Sammy Mahdi, MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez en Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA), gaven gehoor aan die oproep. Zo noemde Mahdi de aanval “onaanvaardbaar”. “Hoezeer ik de gedachten van Filip Dewinter ook verafschuw, iemand fysiek aanvallen kan en mag niet het antwoord zijn”, schreef hij op Twitter.

Hetzelfde geluid was te horen bij Demir. “Of je hem, zijn partij of zijn boodschap verwerpelijk vindt of niet: blijf gewoon van andere mensen af”, hekelde ze. “Geweld is nooit de oplossing. Ook niet tegen Filip Dewinter.”

“Een politieke tegenstander kun je respectvol bekampen met woorden en argumenten, maar nooit met geweld”, klonk het tot slot bij Bouchez. “Ik veroordeel de aanval tegen Filip Dewinter. Ik zal zijn visie en programma blijven bestrijden, maar nooit zijn recht op vrije meningsuiting.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

13 gedachten over ““Dit had veel erger kunnen aflopen”: Filip Dewinter aangevallen door linkse activisten bij boekvoorstelling in Leuven”

  1. een positief gevolg,FDW had geen betere reclame voor zijn boek kunnen hebben,gans Vlaanderen weet het nu,de omvolking beschreven,.Fantastische reclame voor zijn boek,ik zal het zeker kopen want de media maken daar geen reclame over net zoals de prof?en de ex-voorzitter van Fedasil die zijn boek wilde voorstellen maar rooie debiele schols gaf hem geen seconde tijd.Het is jammer dat schols zich niet verhangen heeft verleden jaar toen hij rijp was voor het touw.

  2. Aan politiek linkse zijde komt er zoals gewoonlijk in deze voorvallen weinig reactie, dus volgens Vooruit, Groen en PVDA mag een verkozen politicus die zijn mening verkondigd aangevallen worden.

  3. Agressor(s) was (waren) extreemlinkse mondialisten. De passieve medeplichtigheid van de aanwezige lokale politie beschamend maar typisch voor een links gepolitiseerde lokaal politiekorps. Het weze een (magere) troost voor Filip, slachtoffers van familaal- en sexueel geweld worden ook aan hun lot overgelaten door het corrupte Vivaldi regime. Toch opmerkelijk dat Vivaldi politici wel prompt in bescherming genomen worden bij verbale bedreigingen. Het recht op bescherming wordt in België selectief toegepast ten voordele van de links liberale elite. Onderhavig wanbeleid heb ik Valerie van Peel (N-VA) nog niet horen aanklagen.

  4. Hypocrisie van de bovenste plank door diegenen die het veroordeelden! Het moest eens omgekeerd zijn dat pakweg communist Mertens een boek kwam voorstellen dat de ” meerwaarde ” van de kansparels in de verf zet en door een VB’er tegen de grond werd gewerkt met wat schaafwonden tot gevolg! De staat van beleg werd afgekondigd en de noodtoestand uitgeroepen! Dagenlang werden we hierover bericht in Terzake,De Afspraak ,De Zevende Dag door de ” objectieve ” journalisten van onze Staatszender en door de linkse schrijvelaars van onze gesubsidieerde topkranten! De burgemeester van Leuven is een tweezak en de politie lult er zich uit!Zij wisten maar al te goed dat er wat zou gebeuren! De zenuwachtigheid bij de trado’s neemt toe en deze zal enkel maar stijgen!? De show die Valerieke verleden week opvoerde was zo plattekes en doorzichtig! Die linkse ratten uit
    Kessel-Lo zouden beter eens een wandelingetje in de kalifaten van Brussel,Mechelen en zelfs Antwerpen gaan doen! Vrouwen dienen wel gesluierd en achter de mannen te lopen!?

  5. Bezorgde Leugenaars.. met hoeveel zijn die dan wel? Dat ze ook eens een boek schrijven en het samen uitgeven met Filip Dewinter, dan kunnen we beide presentaties kennen en zelf onze beoordeling vormen. Zolang ik hun argumenten niet kan lezen, beschouw ik ze als.. ja als wat eigenlijk? Als nihillisten, dan maar.

  6. Honderden wagens van VB in protest naar Brussel tegen vivaldi, geen enkel incident. Dewinter komt spreken en linkse ratten vallen hem fysiek aan. Wat deze aanslag nog erger maakt is het feit dat de politie de andere kant opkijkt, of moest opkijken van hun gepolitiseerde chef. Onder vivaldi is de democratie helemaal ten onder gegaan: justitie, politie, media…alles werd grondig gepolitiseerd, à la Poetin om rechts onder de knoet te krijgen. Men ging zelfs zover dat afschieten van deze die het niet met het gevoerde linkse beleid akkoord waren, de norm is geworden. JC “pleegde zelfmoord” met meerdere kogel en een autopsie werd verboden door vivaldi, YC werd zonder meer afgekant…omwille van het niet akkoord zijn en wapens te verzamelen…”honderden wapens”. We zijn geen haar beter dan Rusland, enkel onze vernislaag is dikker.

  7. Ik heb geen excuses gehoord ter linkerzijde. Socialisten, Marxistische globalisten, Groenen en Liberalen vinden het dus OK. Stel nu dat een VB militant aan een linkse politicus een gelijkaardige behandeling zou geven. Dan zou de politie om te beginnen die persoon in de boeien slaan, afvoeren en vervolgens gedurende minstens zes uur in een politiecel opsluiten. Uiteraard een pv opstellen en het parket om advies vragen. Maar hoe zou de partij reageren? Juist, mensen met een rechts radicale overtuiging hebben een voorbeeldfunctie en moeten binnen de lijnen kleuren. Illegaal straatgeweld is voorbehouden voor linkse activisten en dito terroristen.

Plaats een reactie

Delen