Klimaatactivisten lijmen zich vast in Porsche-toonzaal, maar beklagen zich dat ze niet naar toilet kunnen

Gianluca Grimalda. Twitter

Uncategorized

Duitse klimaatactivisten lijmen zich vast in Porsche-toonzaal, maar beklagen zich dat ze niet naar toilet kunnen

Carl Deconinck

Klimaatactivisten die zichzelf vastkleefden aan de vloer in een Volkswagen-toonzaal, hebben een “kom om in te plassen en hun gevoeg te kunnen doen” geëist. Het bedrijf ging niet in op hun eis, tot groot ongenoegen en mogelijk nog groter ongemak.

Gianluca Grimalda, een onderzoeker in sociale psychologie bij het Kiel Institute en lid van klimaatprotestgroep Scientist Rebellion, postte woensdag op Twitter dat 15 mensen “het Porsche-paviljoen” in het Autostadt-museum naast de fabriek van de autofabrikant in Wolfsburg hadden bezet. Op die manier wilden de klimaatactivisten de decarbonisering eisen van de Duitse transportindustrie.

“Mijn collega’s bij Scientist Rebellion zijn momenteel vastgelijmd aan een beroemde Porsche-showroom in Duitsland. Ze belden me om te vragen of ik formeel de ‘verantwoordelijke’ voor de actie zou zijn. Ik heb uit solidariteit ja gezegd. Ik zal wetenschappelijke durvers overal ter wereld zo veel mogelijk ondersteunen”, zo liet hij weten.

Onvoorziene moeilijkheden

Zijn groene hart bloedde toen bleek dat Volkswagen wel zei het protest te steunen, maar niet bereid was om hen te helpen bij enkele sanitaire noodwendigheden. Het autobedrijf weigerde namelijk het verzoek om de extremisten een kom te geven “om te urineren en hun behoefte te doen” terwijl ze vastgelijmd waren aan de vloer. Bovendien zetten de medewerkers van Volkswagen ook de verwarming uit.

Mensen die de actie steunden, konden wel naar buiten, maar mochten nadien het gebouw niet meer in. Ook mochten de actievoerders hun eigen eten niet bestellen. Ze kregen wel iets te eten van het bedrijf zelf. De beveiligingsdiensten kwamen hen ook controleren, wat blijkbaar voor ergernis zorgde. In een laatste update rond 2 uur ’s nachts deelde Grimalda een foto van de groep “die zich klaarmaakt voor de eerste nacht slaap”.

https://redactie.palnws.be/2022/10/klimaatextremisten-besmeuren-kostbare-van-gogh/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

13 gedachten over “Duitse klimaatactivisten lijmen zich vast in Porsche-toonzaal, maar beklagen zich dat ze niet naar toilet kunnen”

  1. Ze zijn zo slim en vooruitziend inzake antropogene klimaatverandering voor de komende 60 jaar dat we hen moeten geloven, maar hebben geen pampers of bedpannen bij voor een actie van een paar dagen. Nu gaan ze in dat broekje moeten bouten en mekaars plasjes moeten ruiken. Geef ze asperges!

  2. Eindelijk een actie tot het einde inplaats van zich los te laten maken 😁. Doorgaan tot de broek vol strond zit. Ook mooi van porsche dat het deze actie volledig ondersteunt door te weigeren nog fossiele brandstof te gebruiken om de zaak te verwarmen. Doorgaan tot de lijm oplost door de kou🥶😇

  3. Zonder eten, drinken, verwarming en sanitair een paar dagen laten zitten. Ofwel rukken ze zichzelf los met het nodige vel dat afgerukt wordt of men helpt ze een ‘handje’ met ze los te rukken met de nodige beschadiging aan hun ledematen uiteraard, ze zullen in het vervolg wel tweemaal nadenken, neje zeker.

  4. Dit doet mee spontaan denken aan de Heideroosjes en hun nummer: “zal ik eens lekker in je bek schijten?”
    🤣😂🤣💩💩💩💩💩💩💩💩 Wat een GATACHTERLIJK volkje.

  5. De Klimaatindustrie is een business van meer als 1 miljard euro per dag, met enorme persoonlijke belangen. Wie deze activisten betaald en onderhoud is algemeen geweten, multinationals en financiële belangengroepen.

    Het paard van Troje zit gewoon al binnen in zowat alle geledingen van de Europese besluitvorming en beslissingscentra. Wie deze activisten betaald en onderhoud is algemeen geweten, multinationals en financiële belangengroepen zoals Soros er een is. Zij hebben elk hun eigen agenda en willen ons gewoon eraan onderwerpen, iets waarin ze aardig aan het slagen zijn door de tweespalt die ze in onze samenleving drijven. Wij dromen ondertussen lekker verder van democratie en doen niets, buiten een beetje mekkeren op fora.

    Ik krijg stilaan een indigestie van rabiate klaaggenootschappen. Je kan tegen racisme en discriminatie zijn, maar geen supporter van Black Lives Matter. Je kan een dierenvriend zijn en het Animal Liberation Front verafschuwen. Je kan milieubewust zijn en Extinction Rebellion of Scientist Rebellion ecologische gekken vinden. En ik zal zeker nooit knielen voor één van hen.

  6. Ze hebben nog te eten gekregen van het bedrijf? Hopelijk zaten daar (excuses voor het taalgebruik) schijtpillen in! En laat ze dan maar een weekje of twee zo zitten! Weer een perfect voorbeeld van hoe die wokey’s gefixeerd zijn op hun ideologie maar totaal niet nadenken over de gevolgen daarvan! Bende idioten!😂😂😂😂

Plaats een reactie

Delen