Gemeenteraadslid ontvlucht Franse gemeente wegens anti-blank racisme en homofobe aanvallen

Schermafbeelding: Le Figaro

Uncategorized

Frans gemeenteraadslid ontvlucht eigen gemeente wegens anti-blank racisme en homofobe aanvallen

Carl Deconinck

Boris Venon, al acht jaar politiek actief in de Franse gemeente Les Mureaux, kondigde in de gemeenteraad zijn ontslag en verhuis aan. Hij zei het slachtoffer te zijn van “anti-blank racisme” en “homofobe beledigingen”, en betreurde de “desintegratie van de samenleving” in zijn gemeente.

“Ik heb een persoonlijke boodschap over te brengen, met intieme dingen, en soms niet makkelijk te zeggen”, stak een erg emotionele Venon van wal. Hij kondigde daarbij zijn ontslag uit de gemeenteraad aan. Venon vertelde aan de aanwezigen dat hij reeds 11 aanvallen heeft ondergaan. “Ikzelf en mijn familie voelden zich bedreigd, zelfs in onze fysieke integriteit”, verklaarde de socialistische politicus.

“Deze laatste incidenten, ik verberg het niet voor je, waren gewelddadig en stelden de band die ik had met de gemeenschap en met haar inwoners grondig in vraag”, vertelde hij. “Ik werd verweten te zijn wie ik ben. Deze aanvallen, en nog meer de laatste, waren gekenmerkt door verbaal geweld, fysiek geweld, tot de dreiging van de dood en homofobe en racistische beledigingen.” Sommigen achtervolgden hem zelfs naar zijn huis. “Ja, burgers van Europese afkomst kunnen het slachtoffer zijn van racisme”, erkende Venon.

(Lees verder onder de tweet.)

“De blanke man verlaat mijn stad”

“‘De blanke man verlaat mijn stad, we zijn hier thuis’, is wat ik mezelf hoorde zeggen voordat ik naar mijn huis werd gejaagd en vervolgens met de dood werd bedreigd.” Naast zijn ontslag uit de gemeenteraad kondigde Venon ook zijn vertrek uit de gemeente zelf aan. Nochtans verliep alles politiek gesmeerd. Hij was zelfs favoriet om de hudige burgemeester op te volgen. “Ik herken me niet meer in deze stad, die is veel veranderd. In de veertien jaar dat ik in Les Mureaux heb gewoond, heb ik twaalf jaar lang geen problemen gehad. En in de afgelopen twee jaar zit ik op een goede tien verbale aanvallen”, betreurt Venon, die vanaf november niet meer in de gemeenteraad zal zetelen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

13 gedachten over “Frans gemeenteraadslid ontvlucht eigen gemeente wegens anti-blank racisme en homofobe aanvallen”

  1. Boontje komt om zijn loontje, en met al die ABKOFKFJE en de rest van de Letterbrigade zullen de linkiewinkies nog verschieten van de islam hun stemmen? Die zullen spijtig genoeg naar CDnV gaan

  2. Zullen we zeker horen op Terzake, de afspraak en lezen in De extreem woke Standaard en De leugens van Morgen. Ook zullen er vanaf allerlei verenigingen tegen racisme a la Unia en Kef Kef anticiperen dat het niet kan overwaaien naar hier en zal dit voortaan in elke school besproken worden. Ook zal elke actie of beslissing die een andersgekleurde neemt worden veroordeeld met het verwijt : gij zijt een racist!

  3. Moest onzen Conner van Vooruit ,die toch zo erg te vinden zijn voor de inclusieve maatschappij en verdraagzaamheid, dit lezen en na zijn dreigende uitspraak over een eventuele coalitie van N-VA met VB zichzelf beter opblaast!!?

  4. ik las zojuist dat er 5 marouffen opgepakt en vrijgelaten zijn nadat ze 5 tot cocaîne de haven binnen gelaten en verdeeld hadden.En je raadt nooit tot welke partij ze behoren,nl tot de sosjes van conner die de NVA de les wil lezen .In Diest zitten er 7 van de politie zone op het bankje voor dergelijke traffic,maar daar weten we nog niet of ze van een of ander West-Vlaams of Limburgs dorp zijn.

  5. Dat het een linkse politicus betreft maakt dit verhaal al bij al nog een goede zaak. Ze kunnen er met de snuit niet genoeg door gewreven worden. Zolang er geen onschuldige slachtoffers zijn raakt het mijn koude kleren niet

  6. De Franse politie durft in sommige gebieden niet meer optreden of ze worden onder vuur genomen. Als ze dan toch eens iemand kunnen oppakken krijgen ze te maken met door links benoemde rechters, die even een vingertje opsteken en de criminelen daarna weer vrijlaten. Diezelfde blanken, die ’s morgens vroeg opstaan om voor de uitkeringen en sociale woning van dat uitschot te gaan werken, moeten na het werk gaan strijden tegen discriminatie door diezelfde criminelen. De politici en de EU zien wat er gebeurt, maar slapen rustig verder, tot het te laat is.

Plaats een reactie

Delen