Gianny De Leu kroont zich tot Europees WMC-kampioen in eigen stad na demonstratie tegen Giuseppe Gesuito

Gianny De Leu

Uncategorized

Gianny De Leu kroont zich tot Europees WMC-kampioen in eigen stad na demonstratie tegen Giuseppe Gesuito

Carl Deconinck

Afgelopen zaterdag mocht Gianny De Leu in Gent vechten voor de Europese titel Muay Thai bij de WMC tegen de Italiaan Guiseppe Gesuito. De Leu, die zich in juni nog tot wereldkampioen kroonde in Abu Dhabi, maakte zijn favorietenrol meer dan waar. Hij peuzelde zijn tegenstander vakkundig op.

Liefhebbers van de vechtsport moesten zaterdag in Sint-Amandsberg zijn, waar Team Mahanakhon in een tot de nok gevulde Bateas voor het eerst een Muay Thai-gala organiseerde. Het was een schot in de roos. Er kwamen heel wat lokale en internationale vechters het beste van zichzelf geven in 17 kampen met als uitsmijter de Europese WMC-titelmatch.

De Leu, die sinds zijn overwinning in juni op nummer 1 staat op de Europese WMC-ranglijst, was favoriet en had het publiek helemaal achter zich. De sfeer was elektrisch. Op papier kreeg hij een zware tegenstander voorgeschoteld met Guiseppe Gesuito. De Italiaan prijkt op nummer 3 in de ranglijst. De vechters werden bij elkaar gepaard door de internationale federatie die zo de best mogelijke kampen wil vormgeven.

De beste

Het werd echter al zeer snel duidelijk dat De Leu veruit de betere van de twee was. Hij leek in een andere divisie te acteren. Gesuito begon met goede moed en veel agressie aan de kamp, maar De Leu was meer dan goed voorbereid. Vooral met krachtige en goed getimede frontkicks richtte hij veel schade aan bij de Italiaan. Hij werkte die bovendien af met het betere ellebogenwerk en enkele snelle, rake slagen. Gesuito wist niet wat hem overkwam.

Na twee ronden lang alle hoeken van de ring te hebben gezien en enkele stevige klappen te hebben geïncasseerd kwam er een rustmoment die langer dan normaal uitviel. Het zag er even naar uit dat Gesuito ging afhaken, maar er kwam nog een derde ronde. Die bleek een maat voor niets, want De Leu maakte er op dat moment bijna een sparringsessie van. Hij haalde vrijelijk uit naar een tegenstander die niet meer wist waar die was en alleen nog maar kon incasseren. De hoek van de Italiaan deed wat het verstandigst was en gooide de handdoek in de ring. De zaal ontplofte. En zo kan Gianny De Leu een nieuwe titel aan zijn nu al indrukwekkend palmares toevoegen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

Plaats een reactie

Delen