Ongehoord Nederland onder vuur in Nederlandse Tweede Kamer: "Racistische drek op kosten van belastingbetaler"

Schermafbeelding: YouTube.

Uncategorized

Ongehoord Nederland onder vuur in Nederlandse Tweede Kamer: “Racistische drek op kosten van belastingbetaler”

Carl Deconinck

De Tweede Kamer in Nederland wil de Mediawet aanscherpen om openbare omroepen in het gareel te houden. Ze doet dit omdat de zender Ongehoord Nederland te vaak buiten de lijntjes zou kleuren, onder meer door Filip Dewinter te laten spreken over “omvolking”. Een VVD-Kamerlid heeft het over “racistische drek op kosten van de belastingbetaler”.

De uitzendingen van de rechtse omroep Ongehoord Nederland vallen in slechte aarde bij een linkse meerderheid in de Nederlandse Tweede Kamer. Die wil nu de regels in de Mediawet aanscherpen en verduidelijken. Bedoeling is om sneller sancties uit te kunnen spreken en langs minder instanties te moeten passeren. De zender kwam al een paar keer in botsing met de regulatoren.

Zo was er een passage van Vlaams Belang-Kamerlid Filip Dewinter. Hij zei dat het Europese volk en de bijbehorende manier van leven vervangen worden “door de immigranten”. Volgens linkse partijen verspreidt hij daarmee “de extreemrechtse complottheorie over omvolking”. Omdat Ongehoord Nederland hem niet tegensprak, schond het de journalistieke code, oordeelde de NPO. Daarvoor kreeg de zender een boete van bijna 100.000 euro. De Nederlandse Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) startte tevens een onderzoek tegen Dewinter.

(Lees verder onder de tweet.)

Redactionele vrijheid

Enkele weken terug toonde Ongehoord Nederland dan weer een montage uit de VS van zwarte mensen die blanke mensen in elkaar sloegen. Daarbij nam presentatrice Raisa Blommestijn het woord “neger” in de mond. Volgens de NPO bereikte de zender daarmee de “grenzen aan de redactionele vrijheid wat racistische of discriminerende uitlatingen betreft”. Ongehoord Nederland vindt zelf dat er geen sprake was van racisme en zei dat dat ook nooit de bedoeling is geweest.

De PvdA diende donderdagmiddag tijdens een debat over het onderwerp een motie in, die mede is ondertekend door GroenLinks en coalitiepartijen VVD, CDA, ChristenUnie en D66. “Wat wij gaan doen is de staatssecretaris oproepen om het sanctieregime aan te scherpen zodat het commissariaat van de media en de NPO zo snel mogelijk moeten optreden”, aldus Pim van Strien, Tweede Kamerlid namens de VVD. “In het coalitieakkoord hebben we afgesproken dat we op gaan treden tegen desinformatie en nepnieuws, en daar valt de racistische drek die Ongehoord Nederland onze huiskamers inpompt via het omroepbestel onder.”

De linkse partijen PvdA, GroenLinks en Denk willen dat zenders hun licentie verliezen als ze twee keer een sanctie opgelegd krijgen. “Het sanctiebeleid mag geen dode letter zijn”, klinkt het. In de Tweede Kamer ging de minister van media, Sjoerd Wiemer Sjoerdsma, een stap verder. Hij beweerde dat ON terroristische misdaden uitlokt.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

13 gedachten over “Ongehoord Nederland onder vuur in Nederlandse Tweede Kamer: “Racistische drek op kosten van belastingbetaler””

  1. Grappig dat de politieke vleugel van extreem-linkse terroristen vraagt om censuur over de omvolking van Europa door extreem-linkse NGO’s. Ik vraag me af hoelang de staatsveiligheid nog gaat wegkijken. Doe dan niks e staatsveiligheid, we worden Venezuela en jullie gaan allemaal mee de dieperik in, dan weten jullie gelijk waar jullie loon en pensioen vandaan kwamen en wanneer alles naar de kloten is, bestormt de bevolking uw gebouwen zoals Oost-Duitsland 1989. Ik kan ni wachten.

  2. Gefeliciteerd Nederland, qua censuur en aan banden leggen van de persvrijheid moeten jullie niet meer voor de DDR onderdoen. En omvolking een complottheorie? Je moet in eender welke middelgrote Nederlandse stad maar uit het raam kijken om te zien dat dat niet waar is. En terroristische misdaden uitlokken? Geef dan aub eens een concreet voorbeeldje van een door ON uitgelokte terroristische misdaad?

  3. Wie zijn dan die idioten die links aan de macht houden. Men oogst wat men gezaaid heeft hé. En wat betreft de’bestorming’, ik kan niet wachten wanneer dit in ons apenland zou beginnen.

  4. Net iets wat je enkel in dictaturen zoals Rusland, Turkije… ziet : de media worden aan banden gelegd en mogen alleen berichten over dingen die het regime genegen zijn. De zgn politieke correctheid en erger nog de woke cultuur moeten ervoor zorgen dat de dure import van armoede kan doorgaan. En dat diegenen die er al zijn positief mogen gediscrimineerd worden tegenover de autochtone bevolking. Arme EU, wanneer gaan ze eens beseffen dat we zelf in de miserie zitten ?

  5. De toestand in Nederland grenst aan de absolute waanzin. Het lijk er meer en meer op dat men een burgeroorlog wil uitlokken om dan in ‘het algemeen belang’ een
    (linkse) dictatuur in te stellen. Een andere uitleg om het huidige beleid te duiden
    is er niet. Men is daar de economie en het maatschappelijk weefsel echt aan het kapot maken.

Plaats een reactie

Delen