Rode Kruis-migratiecentrum, Brussel

Uncategorized

Uw mening: Integratie en cultuurverschillen belangrijker dan werken bij migratie

Wannes Neukermans

Migratie wordt in België algemeen als een negatief fenomeen beschouwd, al zijn de meeste mensen iets positiever als het om arbeidsmigratie gaat. Toch blijven mensen relatief negatief over migratie: ze halen hiervoor argumenten als culturele verschillen, integratieproblemen en het feit dat er meer dan genoeg Belgische en Vlaamse inactieven zijn aan.

18 procent van de lezers geeft aan positiever naar migratie te willen kijken indien meer migranten aan het werk zouden gaan. Op dit moment is maar liefst 44 procent van wie tussen de 25 en 64 jaar is en een nationaliteit van buiten de EU heeft, noch aan het werk, noch op zoek naar een baan. Onder vrouwen met een migratieachtergrond van buiten de EU gaat het zelfs om 6 op 10 die nooit aan het werk gaat in België. 82 procent van de lezers vindt migratie nog steeds een negatief fenomeen, zelfs indien meer migranten aan het werk zouden gaan.

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2022/10/migratie-is-volgens-de-gemiddelde-belg-een-negatief-fenomeen/

“Het is niet omdat je werkt dat de niet-compatibele mentaliteit, religie en cultuur verdwijnen”, legt iemand uit in de reacties. Bovendien zou arbeidsmigratie een fout signaal geven, zegt iemand anders. “De VDAB heeft zijn handen al vol met niet aan het werk te krijgen onwilligen.” Er zijn in dit land voldoende inactieven die aan het werk kunnen, dus is arbeidsmigratie niet nodig.

Iemand anders stelt voor om dezelfde migratievoorwaarden als o.a. Canada en Australië te hanteren. “Door zijn ervaring en kunde (op professioneel vlak) moet de potentiële immigrant positief bijdragen tot onze gemeenschap en bij voorkeur reeds een job in Vlaanderen hebben: pas dan kan hij immigreren.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/10/vraag-van-de-week-kijkt-u-positiever-naar-migratie-indien-meer-migranten-aan-het-werk-gaan/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

11 gedachten over “Uw mening: Integratie en cultuurverschillen belangrijker dan werken bij migratie”

  1. De studie die de Nationale Bank heeft uitgevoerd omtrent de “opbrengst” van de immigratie en met als resultaat een volmondig positief wordt niet geslikt door de Vlamingen. Ze hebben namelijk gemerkt en gehoord welke kosten allemaal buiten deze studie werden gehouden om tot het gewenste resultaat te komen. Ook de niet-financiële lasten werden niet in acht genomen zoals daar zijn verhoogde criminaliteit, uitbreiding politieapparaat en verhoogd toezicht, vervuiling van onze steden en gemeenten, overlast van de centra, niet-conforme diploma’s als ze er al hebben, taalproblemen, … en zo kunnen we nog wel een kwartiertje doorgaan. Kortom, de poco-ballon met enkele eenvoudige maar effectieve bedenkingen doorprikt.

  2. Alleen arbeidsmigratie toelaten van migranten buiten Europa, en beperken in de tijd zoals in Japan. Zoals het nu is, is het een verarming en geen verrijking. Stop het importeren van een totaal andere cultuur en ideologie. Europa voor de Europeanen, dit hebben ze in Oost-Europa reeds begrepen.

  3. Neem nu de gemiddelde Nederlander die van rookworst en boerenkool houdt met wat jus. Mijn over-overgrootmoeder was er zo 1. Die had geen 1, 2 of 3 generaties nodig om Vlaams te worden. Ze hield van haar man en het dorp waar ze een gezin met hem stichtte, er hingen geen Nederlandse vlaggen aan haar huis, ze zou een protestants NL voor een Katholiek Vlaanderen ruilen. Haar accent veranderde naadloos en we ontvingen haar hier met open armen, niemand van mijn familie werd ooit geradicaliseerd om in het belang van NL te gaan vechten. Zo kan het dus ook, zo hoort immigratie te verlopen en de rest is gwn allemaal zever en mensen die hier willen wonen in de hoop dat ze ons en onze cultuur kunnen vervangen.

  4. En als ze dan al werken gaat hun geld naar hun thuisland. Ze leven hier via hun eigen netwerken van winkels e.a. waardoor de staat nog eens inkomen misloopt. Kortom, geen meerwaarde, niet tijdelijk, en zelfs nooit.

  5. Is het niet erg dat de meest homogene stad/gemeente van ons land Molenbeek genoemd wordt? Waar geen autochtone Belgen meer leven en internationaal gekend staat als topleverancier van terroristen. Omvolking is het enige woord wat ik daarvoor kan vinden. We zijn dezelfde weg aan het opgaan als de indianen in de VS, de Eskimo’s in Canada, de Aboriginals in Australië, de Carib indianen in de Antillen…hun beschaving werd verwoest, hun land werd afgenomen, hun volkeren gedecimeerd en hun cultuur vernietigd. Is zich dan niemand in het linkse, woke wereldje dat zich afvraagt hoe het na de omvolking van gebieden en gemeentes door “andere culturen” ingenomen, in ons land staat met vrouwenrechten, holibi’s, racisme en discriminatie, criminaliteit…in die gemeentes? Of is hier ook ook weer alles de schuld van de “blanke hetero man”?

Plaats een reactie

Delen