Afbeelding: Shutterstock

Uncategorized

Uw Mening: Vlaanderen moet actief Brusselse bedrijven stimuleren om te verhuizen

Wannes Neukermans

Steeds meer Brusselse bedrijven verhuizen uit het Hoofdstedelijke Gewest, voornamelijk richting Vlaanderen. Onder andere de mobiliteitsplannen en het fiscale regime zorgen ervoor dat Brussel voor veel ondernemingen een minder interessante regio worden. En dat is volgens de PAL NWS-lezer een goede zaak.

“Terwijl Vlaanderen een strategisch plan heeft om de as Zaventem-Mechelen-Antwerpen te ontwikkelen, gaan wij ermee akkoord om de toegang tot Brussel te vermoeilijken. Dat is gewoon naïef”, vertelt Benoît Cerexhe, de burgemeester van Sint-Pieters Woluwe (Les Engagés). Volgens Cijfers van Statbel vertrokken in 2020 meer dan 2.800 bedrijven uit Brussel naar een andere regio, terwijl slechts 1.928 bedrijven de omgekeerde beweging maakten. De concurrentie tussen de gewesten speelt dus momenteel vooral in het voordeel van Vlaanderen.

95 procent van de respondenten op de vorige vraag van de week vindt namelijk dat de Vlaamse overheid bedrijven actief moet aanzetten om vanuit Brussel naar Vlaanderen te verhuizen. Extra bedrijven in Vlaanderen zullen de economie ten goede komen, redeneren zij. Meer competitie tussen de gewesten is volgens hen een goede zaak. Een minderheid (5 procent) is echter van mening dat een verzwakt Brussel ook slecht is voor Vlaanderen. Geen enkele lezer is van mening dat meer competitie tussen het Vlaams en Brussels Gewest slecht is.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/10/vraag-van-de-week-moeten-wij-meer-bedrijven-uit-brussel-naar-vlaanderen-lokken/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

3 gedachten over “Uw Mening: Vlaanderen moet actief Brusselse bedrijven stimuleren om te verhuizen”

  1. de bedrijfjes die zich in bussel nestelen zijn hoofdzakelijk pizza -tenten en take-aways,waar een zakje wiet de saus is.Een kantoor kan een bedrijf zijn en tegelijk woonplaats voor de bedrijfsleider.Wie met personeel moet werken verlaat bxl ,de mobiliteit maakt iedere zelfstandige dood.

  2. Brussel heeft geen productie. Het haalt haar inkomsten uit bedrijfshoofdzetels. Indien die naar de Vlaamse Rand verhuizen, door de toegenomen verkeersproblemen, islam en criminaliteit, zit het aan de grond.

Plaats een reactie

Delen