Veganistische activisten riskeren 100.000 pond kosten schadevergoeding te moeten betalen

via Animal Rebellion

Uncategorized

Veganistische activist riskeert schadevergoeding van 100.000 pond

Carl Deconinck

De Britse veganistische activist Stephen Bone stal samen met een mede-actievoerder voor 38 pond melk en goot die over het tapijt van een exclusieve luxewinkel in het centrum van Londen. Daarvoor riskeren ze nu een schadevergoeding van 100.000 pond (ongeveer 113.000 euro).

De luxeketen zegt dat Bone en zijn kompaan voor 100.000 pond schade heeft gezorgd in het filiaal van Fotnum & Mason. Het dure tapijt zou helemaal beschadigd zijn geweest door de melk die Bone en zijn kompaan erover goten. Hij zou eerst voor 38 pond aan melk gestolen hebben, om nadien naar de winkel te gaan om schade aan te richten.

(Lees verder onder de tweet.)

De veganist zou lid zijn van Animal Rebellion, een splinterafdeling van het radicale Extinction Rebellion. Op het moment van de actie arresteerde de politie hem samen met een vrouw, Sofia Fernandes Pontes. Zij zal op een ander moment voor de rechtbank verschijnen. Het tapijt was vorig jaar pas helemaal opnieuw heraangelegd en dat kostte toen 100.000 pond. Indien de eigenaren het beschadigd deel niet kunnen herstellen, hebben ze dus ook een nieuw tapijt nodig. Indien het herstel wel lukt, zal de kost zich beperken tot 5.000 pond.

Bone voerde diezelfde morgen nog meer actie. In een winkel van Selfridges veroorzaakte hij voor 273 pond schade. In beide zaken rond criminele schade en diefstal pleitte hij onschuldig. Nochtans is hij zeer duidelijk op de beelden te herkennen. Stephen Bone is werkloos en heeft een kind van 6. Hij werd op borgtocht vrijgelaten op voorwaarde dat hij de twee winkels niet bezoekt voordat hij op 7 november in Southwark Crown Court verschijnt.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/10/klimaatextremist-besmeurt-gedenkteken-van-veteraan-met-menselijke-uitwerpselen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

8 gedachten over “Veganistische activist riskeert schadevergoeding van 100.000 pond”

  1. Die klimaat- en andere activisten vinden dat ze onkwetsbaar zijn. Ze berokkenen schade door zich aan kunstwerken vast te kleven en van die dingen. Ze moeten beboet worden of het zal alleen maar erger worden.

  2. Volgens de studie van Diederik Stapel zijn veganisten sowieso vreedzamer dan vleeseters. Achteraf bleek die man wel een notoire oplichter te zijn. Tussen haakjes, A Hitler was een veganist, maar vreedzaam ?

  3. Im mijn hoedanigheid van “vaginaist” attendeer ik u op het feit dat onze fanclub ter ere van het vrouwelijk orgaan volkomen los staat van het konijnenvoeder vretende “veganisme”. Ik wil nu eenmaal geen “hoestbonbons” afgaan zoals de konijnen.

Plaats een reactie

Delen