Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Sihame El Kaouakibi. Foto Photonews.

Uncategorized

VIDEO: Sihame El Kaouakibi terug van weggeweest in Vlaams parlement

Wannes Neukermans

Na bijna twee jaar afwezigheid besloot Vlaams parlementslid Sihame El Kaouakibi om woensdagavond nog eens naar de plenaire vergadering van het Vlaams parlement te komen. Er wordt daar immers gestemd over haar parlementaire onschendbaarheid. Sinds de subsidieschandalen rond haar persoon bekend raakten, zat de voormalige Open Vld-politica met ziekteverlof thuis. Bronnen bevestigen dat El Kaouakibi zelf het woord zal willen nemen tijdens de gesloten zitting.

De Commissie van Vervolgingen besliste maandag dat er voldoende bewijs was om te stellen dat El Kaouakibi strafrechtelijk vervolgd kon worden. Woensdagavond moet het voltallige parlement stemmen over de parlementaire onschendbaarheid van hun mede-parlementslid. Opvallend: na maandenlang met een ziektebriefje afwezig geweest te zijn, wandelde El Kaouakibi rond 19u15 de plenaire zaal van het parlement binnen.

Sinds de hele ‘Sihame-gate’ was losgebarsten en ze uit de Open Vld-fractie werd gezet, lukte het haar niet meer om aanwezig te zijn in het parlement. VB-parlementslid Filip Brusselmans filmde haar aankomst. “Ik hoop dat ze alle centen die ze van de Vlamingen gestolen heeft bij heeft om terug te geven”, vertelde hij er nog bij. Samen met de zeven fractieleiders besloot voorzitter van het Vlaams Parlement Liesbeth Homans om het punt over El Kaouakibi achter gesloten deuren te behandelen. De livestream van het Vlaams parlement is dus afgesloten en enkel parlementsleden mogen aanwezig zijn in de plenaire zaal.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

10 gedachten over “VIDEO: Sihame El Kaouakibi terug van weggeweest in Vlaams parlement”

  1. Ze zag er iets minder fleurig uit dan in de gouden tijden. En dan probeert ze nog het arm schaap te komen uithangen, hoe erg het allemaal was. Haar ziekte was ze even vergeten. Wel dan had ze de boel maar niet moeten belazeren. Blijkbaar wil ze de interne keuken van de politiek naar buiten brengen als chantage. Hopelijk lukt dat allemaal niet en wordt ze zwaar gestraft en zeker ook financieel.

  2. En onmiddellijk werd deze parlementair door de alle fractieleiders, dus ook van NVA, VB en PVDA, toegestaan haar zegje te komen doen “en petit comité”. Daar zal ze wel gezegd hebben over wie ze wat weet en hoe ze nog een mooi postje ergens wil versieren…Vlaams ambassadrice in Vietnam. Dat soort tuig hoort achter tralies en alles moet volgens de regels van de democratie publiekelijk behandeld te worden. Maar niet alleen België maar ook Vlaanderen is al heel veraf van democratie en openheid van bestuur afgedreven.

Plaats een reactie

Delen