Vlaams Belang eist sluiting van Lommelse moskee die zwembad enkel voor mannelijke leden afhuurt: "Tekenend voor islamisering van onze samenleving"

Sam van Rooy. Photo News

Binnenland politiek

Vlaams Belang eist sluiting van Lommelse moskee die zwembad enkel voor mannelijke leden afhuurt: “Tekenend voor islamisering van onze samenleving”

Anton Schelfaut

Leden van de Lommelse moskee Al Afurqan kunnen twee keer per maand gaan zwemmen in het stedelijk zwembad in Lommel. De vzw achter de moskee huurt het zwembad op die momenten volledig af voor leden met een jaarabonnement, maar enkel mannelijke leden en kinderen kunnen hiervan gebruikmaken. Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) eist de sluiting van de betrokken moskee en laat weten minister van Inburgering en Gelijke Kansen Bart Somers (Open Vld) hierover de nodige kritische vragen te zullen stellen.

Op haar socialemediakanalen biedt de vzw achter de moskee mannelijke leden en hun kinderen een jaarabonnement voor het stedelijk zwembad aan. De vzw huurt het zwembad twee keer per maand volledig af, maar vrouwen zijn op die momenten niet welkom. Bevoegd schepen Dirk Vanderhoydonks (cd&v) heeft er naar eigen zeggen een dubbel gevoel bij. “Mijn respect voor gewoontes binnen verschillende religies is groot, maar aan de andere kant ben ik voorstander van gelijke rechten voor mannen én vrouwen”, vertelt hij aan Radio2. Het Lommelse stadsbestuur wil in overleg met Unia bekijken of dit wel wettelijk is.

“Islamitische sekseapartheid”

Volgens Vlaams Parlementslid Sam van Rooy (Vlaams Belang) gaat het om een duidelijk geval van “typisch islamitische sekseapartheid en discriminatie”. “Of het oikofobe Unia en islamknuffelaar minister Somers dit ook zo zien, is een ander paar mouwen”, hekelt hij. “Ik kan me al inbeelden welke politiek correcte islamvergoelijkende praatjes ze allicht weer zullen uitkramen.”

Voor de vzw zou er te veel inkijk zijn in het zwembad. Dat argument noemt Van Rooy “tekenend voor de islamisering van onze samenleving”. “Alles wat in het Vrije Westen terecht als evident en normaal wordt beschouwd, wordt door de islamitische leer als ‘haram’ en dus vuil en verwerpelijk gebrandmerkt”, besluit hij. “Vrouwen zijn in de islam minderwaardige, vileine wezens die voortdurend lust opwekken bij de man en dus zoveel mogelijk moeten worden bedekt en een apartheidsregime moeten ondergaan.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

10 gedachten over “Vlaams Belang eist sluiting van Lommelse moskee die zwembad enkel voor mannelijke leden afhuurt: “Tekenend voor islamisering van onze samenleving””

  1. Binnenkort huren de moskeeën De Provinciale Domeinen af om haram in de billen van onze vrouwen/meisjes te kunnen knijpen?! Iets wat nu reeds elke zomer gebeurt in niet afgehuurde Domeinen!!!

  2. Het is op zijn minst merkwaardig dat de Vivaldi partijen, inclusief PVDA en N-VA, discriminaties van moslima’s in België en Vlaanderen gedogen. Wanneer moslims om religieuze redenen de vrouwenrechten schenden geeft de Belgische rechtstaat en dito politiek afwezig. Waarvan akte.

  3. In Iran riskeren vrouwen hun leven voor hun vrijheid, weg van de wetten van de islam. Hier gebeurt het omgekeerde en onze politici slapen verder. Geef ze een vinger en ze pakken je hand, ondertussen zitten ze al aan onze schouders. Willen onze politici dan een soort Iran in Europa worden ? Het ziet ernaar uit : moslimscholen al dan niet gesubsidieerd, meer en meer hoofddoeken op straat bij minderjarigen…

  4. een notaris zei mij ooit:als er één marokkaan in je straat komt wonen moet je je huis verkopen,binnen 15 jaar krioelt het van dat volkje en is je investering niets meer waard,en gelijk had die.

  5. Vivaldi en alle blinde vinken die deze regering steunen maken zich schuldig aan racisme en onderdrukking door het goedkeuren van of wegkijken bij het onderdrukken van vrouwen binnen het islamitisch geloof en alle andere mensen die dit geloof niet aanhangen.
    Imam Somers op kop van het peloton!

Plaats een reactie

Delen