Klein Kasteeltje (PHOTONEWS)

Uncategorized

Vraag van de Week: Kijkt u positiever naar migratie indien meer migranten aan het werk gaan?

Wannes Neukermans

Migratie wordt in België algemeen als een negatief fenomeen beschouwd, al zijn de meeste inwoners van dit land iets positiever als het om arbeidsmigratie gaat. Dat blijkt uit een onderzoek van Randstad. Momenteel is maar liefst 44 procent van wie tussen de 25 en 64 jaar is en een nationaliteit van buiten de EU heeft, noch aan het werk, noch op zoek naar een baan. Onder vrouwen met een migratieachtergrond van buiten de EU gaat het zelfs om 6 op 10 die noch aan het werk zijn, noch op zoek zijn naar een baan.

Naar het gevoel van zo’n 60 procent van de Belgen kosten migranten meer aan de overheid dan dat ze opbrengen voor de economie. Volgens een rapport van de Nationale Bank uit 2020 hebben die 60 procent het ook bij het rechte eind, en dat komt voor een deel door de hoge inactiviteitsgraad.

Indien het aandeel migranten op de arbeidsmarkt groter zou zijn en migranten actiever zouden deelnemen aan de arbeidsmarkt, zou u dan positiever tegenover migratie staan? Stem hieronder en beargumenteer uw mening in de reacties.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/10/migratie-is-volgens-de-gemiddelde-belg-een-negatief-fenomeen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

30 gedachten over “Vraag van de Week: Kijkt u positiever naar migratie indien meer migranten aan het werk gaan?”

  1. Het zou al een zeer grote verbetering zijn, dus op deze vraag ja, maar het is gewoonweg een utopie, dat soort volk is grotendeels werkschuw en komt gewoon profiteren, mijn eindconclusie is dus dat al wat niet werkt, zich niet aanpast aan ONZE cultuur, misdaden pleegt gewoonweg buitengezet wordt.

  2. Arbeidsmigratie geeft de industrie en de overheid een vals gevoel van “er is genoeg werkvolk”. En dat terwijl de VDAB de handen vol heeft met niet aan het werk te krijgen onwilligen. Een beperking in de tijd van het stempelgeld zou deze massa werkschuwen wel naar de industrie drijven. Ook zou het pensioen moeten afhangen van de betaalde bijdragen, ze zouden dan zeker verplicht worden bijdragen te leveren om op hun oude dag niet in armoede te vervallen. Dit allemaal met uitzondering voor bepaalde gevallen die echt, maar dan ook echt, niet aan het werk kunnen gezet worden.

  3. om in Vlaanderen te kunnen immigreren: waarom niet dezelfde voorwaarden hanteren die o.a in Canada en Australie gelden: door zijn ervaring en kunde (op professioneel vlak) moet de potentiële immigrant positief bijdragen tot onze gemeenschap en bij voorkeur reeds een job in Vlaanderen hebben; pas dan kan hij immigreren.

  4. De arbeidsmarkt in België begint vanaf 85IQ. Dan spreek je over iem die in staat is om te functioneren onderaan in teamverband en niet ongelukkig ligt te gisten op de zetel omdat ie niet aan de bak geraakt. Aan politiek links te zien is men van plan om massaal mensen onder die grens te introduceren op onze arbeidsmarkt, om daarna te claimen dat ze racistisch bejegend worden, dat er een taalbarrière is, dat hun scholing beter moet, maar in werkelijkheid zijn die mensen niet in staat om beter te doen, en hoeveel regels de overheid ook maakt, ze zullen steeds werkloos zijn en ons Vlaanderen naar beneden halen tot we een post-industrieel Vlaams ontwikkelingsland zijn zoals Haïti, maar dan met slecht weer.

  5. Die lui komen niet hierheen om te werken en bij te dragen aan de sociale zekerheid maar enkel om te parasiteren.
    Zie het artikel in PALnws van 10 oktober 2022 wat er zich in Nederland voordoet:

    “Vluchtelingen met een verblijfsvergunning in Nederland, statushouders genaamd, kregen vanaf 1 augustus voorrang bij het verkrijgen van sociale huurwoningen in Utrecht. Nu nemen tientallen van die statushouders ontslag op hun werk. Ze menen dat ze beter af zijn met een uitkering en hun huis in plaats van te werken voor hun geld.”

    Hier is het mogelijk nog slechter.
    Een plant of boom hoe sterk hij ook moge zijn, waar parasieten opzitten, gaat vroeg of laat kapot.
    Zo gaat onze westerse beschaving langzaam maar zeker tenonder
    Daar zijn de politiek correcten hartgrondig mee bezig.

  6. Landen als Australië en Canada houden er het beste migratiebeleid op na, en hebben dan ook het meeste draagvlak van hun bevolking voor migranten. Immers het volk weet dan ook dat dezen die er zijn niet komen om te profiteren. Bovendien moet, zeker in het kader van gezinshereniging, de stok achter de deur behouden blijven dat bij een crimineel feit van iemand van hun familie, de ganse familie moet kunnen uitgewezen worden. Het zou zoveel “veiliger” worden in ons land, tot in de Blaarmeersen toe. Kijk nu wat er gebeurt in ons land, de grootste instroom van de EU en quasi geen uitstroom, omdat eens ze binnen zijn ze alle sociale voordelen krijgen die zelfs de gepensioneerde Belg na 45j werk niet krijgt. Bovendien heeft veel volgmigratie een ranzig kantje, kijk maar naar hetgeen gebeurt op onze stranden en recreatiecentra in de zomer. Neem daar nog bij dat het bijna enkel “moslim” migranten zijn en je hebt een mega groot probleem dat begint bij het verbieden van het eenvoudige woordje “kerstmarkt”. Met Nederlanders, Italianen, Fransen, Chinezen, Oekraïners….geen probleem als het is om te komen werken. Maar eens het gaat om moslims, moeten we eerlijk zijn en durven neen zeggen. Moslima’s die hier komen in het kader van gezinshereniging zijn wel gehuwd voor de gezinshereniging bij de migratiedienst, maar eens hier niet meer voor de (lokale) overheid, gezien ze dan als alleenstaande moeder met 4 of 5 kansparels de volle pot kunnen trekken van sociale voordelen, de taal nooit gaan spreken en zeker nooit gaan werken. Ons land scoort nu al het slechtst op de werkzaamheidgraad van vrouwelijke migranten van buiten de EU (Ref Stijn Baert). Dus een zeer restrictief beleid op basis van werken, integreren, en met een nog strenger beleid op volgmigratie is van het hoogste belang. Wat asiel (wat economische migranten maar al te graag misbruiken) aangaat, daar kunnen de voorwaarden wat versoepeld worden maar van zodra de situatie in het land van herkomst stabiliseert is een terugkeer onverbiddelijk en uiteraard de stopzetting van de sociale voordelen. Enkel dan zal er voldoende draagvlak bij de bevolking zijn en zullen ook de migranten er wel bij varen…en wij vooral op onze stranden en in onze recreatiecentra.

  7. Steeds weer zeggen de linkse Woke – partijen , pers en media – dat Multicultuur voor ons een meerwaarde is
    Wel, ik ben door Al die Oostbloklanden die hier , In’tzwart werken , of aan enorm lagere tarieven werken
    enorm veel werk kwijt (70 %) – ze betalen hier bijna geen Soc. lasten (geld dat onze staat hier misloopt) ,daar hun bedrijf in de Eu is gevestigd en alles (wettelijk) verloopt – Mijn moedertaal spreek ik al jaren niet meer op de bouwwerven – fuck you het Nederlands – en na 10 a 15 jaar zijn ze hier weg , want ze hebben hier genoeg verdiend en hebben reeds lang voor vertrek in hun thuis land nog een bedrijf opgericht en zijn in het bezit van 2a3 huizen
    massa’s Brazilianen , waarvan dat hier meer dan de helft Illegaal (en goedkoop werken) rond loopt op de werven
    Ik zal nu maar zwijgen van Migranten buiten de Eu
    Wat een prachtige meerwaarde

  8. De vraagstelling laat geen nuancering of een tussenpositie toe, het is ‘ja’ of ‘nee’. Zet eerst alle autochtone werklozen aan het werk, want die draaien nu voor een paar honderd euro meer hun hand niet om. Kijk pas daarna wie onder de allochtonen goed geïntegreerd, geassimileerd en geschikt zijn voor een job en dit zonder verdere voorrechten te genieten.

  9. Dit land is overvol en de migranten kweken als konijnen (sorry voor het woord gebruik) ,met als gevolg ,veel meer vervuiling ,minder mobiliteit ,voedsel en drinkbaar water tekort ,criminaliteit ,gettovorming ,etnisch-culturele conflicten ,enz… Op (korte)termijn gaat dit in dit land, en bij uitbreiding Europa ,totaal onleefbaar worden . Ons onderwijsniveau is al spectaculair gedaald door de aanwezigheid van migranten die zich aan onze gewoonten niet willen aanpassen en/of onze taal niet spreken ,dit allemaal ten koste van onze eigen jeugd .

  10. Bijlange niet ! Wij willen ONS Fort Europa immers als ONS legaat voor ONZE telgen reserveren ! Daarom dienen onze Europese buitengrenzen potdicht gemaakt tegen de tomeloze invasie van asielkolonisten.

  11. Weerom is de vraagstelling onmogelijk.
    Is het voldoende om van 44% naar 45% te gaan of moet het echt een vergelijkbaar percentage met de bevolking met wortels in Europa bereiken?
    Is een heel klein beetje positiever voldoende om in te stemmen of mag- moet- het iets meer zijn?
    Is tewerkstelling alleen voldoende of moet er ook nog een positiever staan tegenover het gastland bij horen.
    Elke, ook een kleine, stijging van de bedoelde werkzaamheidsgraad is toe te juichen maar is dat voldoende om positief te antwoorden of niet?
    Spijtig voor de goede bedoeling maar dergelijke vraagstelling is een voorbeeld van hoe het niet moet bij referenda. Vraagstelling moet duidelijk en éénduidig zijn, wat hier niet het geval is. Het is weliswaar zeer moeilijk om goede vraagstelling te formuleren maar het moet beter kunnen. Misschien kan deze reactie helpen om de volgende enquêtes aangepaster te maken.

Plaats een reactie

Delen