Dennis Fransen (bron: Gemeente Pelt)

Uncategorized

27-jarige wordt jongste burgemeester van het land in Pelt

Wannes Neukermans

Omdat burgemeester Frank Smeets (cd&v) zich te ‘oud’ voor de job voelt en omdat de job te zwaar doorweegt, draagt de cd&v-fractie nu de 27-jarige advocaat Dennis Fransen voor als vervanger. Zo wordt hij de jongste burgemeester van België.

“Ik word deze week zestig en voel dat de verantwoordelijkheid van het burgemeesterschap steeds zwaarder weegt”, legt Smeets uit in HLN. “Dag en nacht paraat staan voor onze inwoners, luisteren naar de noden van alle Peltenaren en hiermee aan de slag gaan. De eindverantwoordelijkheid dragen voor een gemeentelijke organisatie van 400 medewerkers. Het weegt door.”

De voltallige cd&v-fractie draagt nu Dennis Fransen voor als nieuwe burgemeester. In 2018 werd hij voor het eerst verkozen en sindsdien is hij fractieleider in de gemeenteraad. “De afgelopen vier jaar heb ik Pelt letterlijk en figuurlijk zien groeien”, geeft hij aan. “Vanuit de stevige fundamenten wil ik Pelt laten blijven groeien, bloeien en bruisen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

2 gedachten over “27-jarige wordt jongste burgemeester van het land in Pelt”

  1. Burgemeester wordt zestig en gaat met pensioen. Privilegie voor politici. De modale werknemer kan daar alleen maar van dromen. Conclusie: politici zijn parvenus en profiteurs. Meneer de burgemeester kiest zelf zijn opvolger. Comment: in een democratische rechtstaat beslist de kiezer. Dus niet in het totalitaire Vlaanderen en België.

Plaats een reactie

Delen