Annelies Verlinden vraagt politie in brief "om de moed niet op te geven" na moord op 29-jarige agent

Annelies Verlinden (Photonews)

Uncategorized

Annelies Verlinden vraagt politie in brief “om de moed niet op te geven” na moord op 29-jarige agent

Wannes Neukermans

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (cd&v) richt zich in een open brief tot het algemene politiekorps, na de dodelijke aanval op een politiepatrouille donderdag in Schaarbeek. Ze vraagt daarin de politiemensen en hun familie de moed niet op te geven.

“Ik stuur jullie deze brief in alle nederigheid, en in afwachting van de lopende onderzoeken, om jullie te laten weten dat onze samenleving aan jullie zijde staat, vandaag nog meer dan anders”, schrijft de minister. “Ik hoop dat jullie hier je motivatie in blijven vinden, en dat er ook in de toekomst nog jonge mensen zijn die dit zullen doen”, stelt ze.

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2022/11/janssens-scherp-voor-van-quickenborne-na-dodelijke-aanval-op-agent-ontslag-lijkt-enige-optie-te-zijn/

Ook de familieleden van agenten verdienen volgens Verlinden een hart onder de riem. “Jullie zijn het veilige front waar onze helden kunnen thuiskomen, op dagen waarop ze weer eens dingen zagen die de meesten van ons gelukkig nooit hoeven mee te maken.”

De precieze omstandigheden van het incident roepen heel wat vragen of. Dat een ex-gevangene geradicaliseerd uit de gevangenis komt, in een politiekantoor dreigt met een aanslag en niet onmiddellijk aangehouden wordt, is volgens Chris Janssens (VB) “onverdedigbaar”. Tegelijkertijd verdedigt Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert ‘zijn minister’ tegen de politievakbonden.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/lachaert-hekelt-persoonlijke-hetze-van-politievakbonden-tegen-van-quickenborne-kan-het-alsjeblieft-beschaafd/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

13 gedachten over “Annelies Verlinden vraagt politie in brief “om de moed niet op te geven” na moord op 29-jarige agent”

  1. Mevrouw Annelies Verlinden stop met die hypocrisie en valse hoop te geven. De veiligheid van de politie en de burger zijn blijkbaar incompatibel met een multiculturele maatschappij die zelfs anno 2022 aan terroristen een huishaven biedt. De verloedering van onze samenleving is niet toevallig begonnen begin de jaren 1970. Toen al zegden Brusselse magistraten, off the record, we zullen moeten leren leven met onveiligheid in onze grootsteden. Louis Tobback, goeroe van de Socialistische partij, ex- minister van Binnenlandse Zaken, beschouwde het overvallen, beroven met geweld en mishandelen van bejaarde mensen als kleine criminaliteit (sic). In mensentaal onbelangrijk (resic). Zelf heb ik zittingen bij de Brusselse Franstalige jeugdrechtbank bijgewoond. Een echt klucht. Als zelfs de rechter zijn toga en job niet respecteert, welke indruk maakt dat dan op jonge boeven die voor hem verschijnen?

  2. Tiens, hoe zit het nu eigenlijk met die burgerbevraging? T’is eerder een burgerbegraving geworden zeker?
    En waar zit onze dweil nr 7 in dit alles? Notre septième torchon….

Plaats een reactie

Delen