Georges-Louis Bouchez (Photonews)

Binnenland politiek

Bouchez opent ‘Vlaamse loge’ in stadion van zijn voetbalclub

Wannes Neukermans

De Bergense voetbalclub Royal Francs Borains, waar MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez voorzitter van is, speelt dinsdag een bekermatch tegen eersteklasser Oud-Heverlee Leuven (OHL). Voor de gelegenheid opent hij een ‘speciale Vlaamse loge’, waar Vlaamse prominenten te gast zullen zijn.

De persdienst van de MR meldt dat er enkele Vlaamse CEO’s te gast zullen zijn in de loge, net zoals oud-premier Yves Leterme (cd&v). N-VA-Kamerlid Theo Francken, supporter van OHL, geeft aan niet aanwezig te zullen zijn.

In het verleden werd Bouchez regelmatig bekritiseerd omdat hij zijn voorzitterschap in de politiek en in het voetbal door elkaar zou laten beïnvloeden. Zo verzette Bouchez zich onder andere stevig tegen de afbouw van het parafiscale gunstregime voor beroepssporters.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/griekse-oud-topvoetballer-krijgt-celstraf-van-10-maanden-wegens-kritiek-op-geslachtsverandering-bij-kinderen/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

1 gedachte over “Bouchez opent ‘Vlaamse loge’ in stadion van zijn voetbalclub”

Plaats een reactie

Delen