Conner Rousseau wil meer leerkrachten voor de klas, "met of zonder hoofddoek"

Conner Rousseau. Photo News

Binnenland politiek

Conner Rousseau wil meer leerkrachten voor de klas, “met of zonder hoofddoek”

Anton Schelfaut

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau ziet er geen graten in dat leerkrachten een hoofddoek dragen voor de klas. Dat heeft hij dinsdagavond gezegd in De Afspraak op Canvas. Er zijn dringend meer leerkrachten nodig en of die al dan niet een hoofddoek dragen, is voor Rousseau van ondergeschikt belang.

Dinsdag berichtte De Standaard dat studenten die een lerarenopleiding volgen en een hoofddoek dragen steeds vaker geen stageplaats vinden. Een absurde situatie, vindt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. “Er zijn op dit moment ouders wiens kinderen soms 6 uur per week geen les krijgen, omdat ze geen leerkracht hebben”, schetst hij in De Afspraak. “Tegelijk zitten er jonge mensen met talent te wachten om te gaan lesgeven. Ik ben voor meer leerkrachten, of die dan een hoofddoek dragen of niet, is voor mij totaal geen issue.”

(Lees verder onder het artikel.)

https://redactie.palnws.be/2022/11/onderwijsminister-weyts-vindt-verbod-op-religieuze-tekens-op-school-perfect-verdedigbaar/

Identitaire symbooldiscussie

Volgens Rousseau moeten we blij zijn dat er überhaupt nog jonge mensen zijn die een lerarenopleiding volgen. “We hebben absoluut alle talent nodig om het niveau van ons onderwijs weer op te krikken”, oordeelt hij. “Het toont nog maar eens aan dat identitaire symbooldiscussies onze welvaart bedreigen.”

Neutraliteit zit volgens Rousseau in wat leerkrachten doen, niet in wat ze dragen. “Ik vind dat er neutraal moet worden lesgegeven, maar dat is iets anders dan hoe iemand eruitziet. Ik wil ook geen fascistische leerkracht die geschiedenis geeft en de Holocaust ontkent. Er zijn toch leerplannen? En daar mag op gecontroleerd worden, ook bij mensen zonder hoofddoek”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

29 gedachten over “Conner Rousseau wil meer leerkrachten voor de klas, “met of zonder hoofddoek””

  1. Wat is dan in zijn ogen het verschil tussen een leerkracht met hoofddoek of een fascistische leerkracht als ze wiskunde geven. Akkoord geen fascistische leerkracht geschiedenis. Maar een gelovige moslima die geschiedenis, biologie, fysica of godbeterhet seksuele voorlichting geeft dat is pas om problemen vragen

  2. Is dat het niveau van een voorzitter van een partij die in de lift zit! Het is er aan te horen dat hij als DJ muziek gaat draaien voor pubers met jeugdpuistjes die nog hun eerste orgasme moeten krijgen!?Het overgrote deel (80%-90%) van de huidige leerkrachten zijn reeds geruime tijd niet meer neutraal mijnheer Rousseau maar adhepten van Groen of Rood tot extreem Rood!Ze proberen hun leerlingen in extase te brengen voor de ideologie die ze als de enige aanzien! Het fascisme moet er natuurlijk weer worden bijgesleurd.Het was misschien eens niet slecht om wat meer lessen geschiedenis in te plannen in de fameuze eindtermen om dan wat dieper in te gaan over de ongeveer 100miljoen doden als gevolg van de Marxistische/Leninistische regimes van de Grote Roerganger in China,Stalin in Rusland die miljoenen Oekraïners liet creperen van de honger,het arbeiders paradijs van Fidel waar nu nog steeds mensen worden opgesloten en gefolterd,Madouro in Venezuela om natuurlijk de fenominale regimes van Kim-Jong-un en Xi-Jinping niet te vergeten.Identitaire symbooldossieres bedreigen onze welvaart niet maar wel het beleid van deze huidige Extreem linkse Liberale Groene waarvan de huidige liberale Staatssecretaris van Begroting Eva De Bleeker vergat meer dan twee miljard euro deficit op te nemen in haar tabellen! In Antwerpen zeggen ze:Moet er nog zand zijn!!

  3. Voor mij zeker wel een issue *********r. Neutraliteit zit zeker in wat men draagt jongen. Zorg er misschien voor dat leerkrachten minder opgebrand geraken omdat het niet meer lukt om les te geven aan je vrienden! Misschien eens een klapke maken met een uitgebluste leerkracht alvorens je droom verwezenlijken.

  4. Ik stel vast dat de VRT in de afspraak weeral aan “brainwashing” doet met de juist gekozen mensen met eenzelfde mening. Het is niet meer als normaal dat mensen die naar hier immigreren zich aanpassen aan de bestaande maatschappij en niet andersom. Goddienst of ideologische symbolen zijn hierbij taboe, en horen niet gedragen in openbare instelling met inbegrip van scholen. Wie hieraan tornt, ontketend een verdeelde samenleving waar privéscholen, het resultaat van zullen zijn. Een schooluniform zonder hoofddoek is hierbij een oplossing. Iedereen draagt hetzelfde zonder kenmerk van rijkdom of godsdienst (ideologie). De leraar(es) heeft hierbij een voorbeeldfunctie.

  5. Dus zonder iemand te discrimineren mogen de racisten van de klu klux clan met hun zotskap ook voor de klas staan, zij willen alleen de zwarten doden maar daar hoort ge amper iets van, de islaMIETJES moeten volgens hun gesubsidieerde koran 2/24 de ongelovigen doden en dat doen ze elke dag, verleden week nog een agent van 29 jaar. Dus conner zet aan tot haat en moord!

  6. Het gemis aan kwaliteit in ons onderwijs en het ontbreken van respect voor de leerkrachten wordt afgeleid naar het hoofddoekendebat. Dat Connard zich eens uitspreekt over de aanpak van de echte problemen.

  7. Als alles terug te brengen is tot ideologie, kan de “wet pussy” DJ mij dan eens uitleggen als mijn vrouw, die de ideologie van zonder hoofddoek en een fleurig kleedje in de zomer aanhangt, dan uitgescholden wordt voor hoer als ze in Brussel van het station naar haar werk wandelt? Als zijn beoogd kiespubliek dergelijke vrouwonvriendelijke “ideologie” wil aanhangen, wel dan niet voor een klas in dit land. Kruisbeeldjes moesten permanent verdwijnen, dus hoofddoeken ook. Misschien moet hij het ook eens gaan uitleggen aan de ouders van Inspecteur Thomas, want de MSM noemt de moslimterrorist een “geradicaliseerde” man, waarvan de eerste daad is vrouwen te verplichten een hoofddoek te dragen.

  8. Hij wil geen fascistische leerkracht die geschiedenis geeft en de holocaust ontkent.
    Dan maakt hij daartoe veel kans met een gehoofddoekte moslima. Om een hoofddoek als primordiale voorwaarde te stellen, boven het verwerven van een baan, moet je de fascistische Jodenhatende islam al fanatiek aanhangen.

  9. Dus, als ik het goed begrijp, kan een leraar getooid met Nationaal-SOCIALISTISCHE symbolen (Hitlersnorretje, hakenkruishangertje, enz.) wel perfect voor de klas staan zolang hij/zij maar neutraal lesgeeft.
    Wat een hypocriet.

  10. Ik zal mijn kind NOOIT naar een school sturen waar het onderwezen wordt door iemand die achterlijk genoeg is om rotsvast te geloven in zulk een dictatoriaal geloof als de Islam! Dat Conner er zijn kroost maar naartoe stuurt, moest hij er ooit één kunnen adopteren….

  11. Ga als Jood maar eens naar een klaslokaal waar je lesgever een hoofddoek draagt, ik denk dat je je niet echt op je gemak voelt als je ’s avonds de schoolpoort uit gaat. Als dat gevoel je la niet binnen de schoolpoorten bekruipt, mat al die “leerlingen van kleur” (zoals we ze nu moeten noemen). Geen wonder dat er schoolgemeenschappen zijn volgens de religie die je aanhangt.

  12. Dat is dezelfde partij die tijdens mijn 40-jarige loopbaan in het rijksonderwijs jacht maakte op elk kruis dat nog ergens in een lokaal was blijven hangen. Ik walg van die kopvoddenwijven. Pure provocatie. En de collaborateurs van de MSM doen ijverig mee.

  13. de sosjes hebben jarenlang onderwijs in handen gehad,homo-smet,incinerator-franky,en dan hilde,het resultaat kennen we,van de eerste tot de voorlaatste.Geen kopvodden,punt uit.Als boeve die wil,wel dan kan hij een school beginnen;gesubsidieerd met Turks geld,alleen voor moslims en in afzonderlijke lokalen voor moslima’s,waar geen gendertoiletten staan.Connertje zal niet mogen zingen in de lokalen van de moslima’s,.Na de kopvodden,de soepjurken en de fez’s.In de cantine de befaamde thee kopjes met de nodige opium.We staan er goed voor met connertjes en boeves.

  14. Een islam oorlogsideologie op school, via een indoctrinerend kopvodwijf, voor de klas, moet, natuurlijk kunnen hé ?! Wedden dat Connard Rousseau geen leerkracht les wil laten geven, met een Vlaams Leeuwtje op de borst gespeld ? Hopelijk verliest die grotkobold zijn partij veel stemmen, door dergelijke stommiteiten uit te kramen.

  15. Conner zet pas een moslim uit de partij omdat hij openlijk zegt wat de koran voorschrijft, nu wil hij hoofddoeken in de klas, raar ! Terwijl men in Iran protesteert, met risico voor eigen leven, om van die hoofddoek vanaf te geraken zijn er hier blijkbaar nog moslima’s die er absoluut één willen dragen. Waarschijnlijk is er druk van de moslimgemeenschap, hun man… Ze zijn in een vrij land en kunnen zich niet eens aanpassen, de vraag is dan hoe gekleurd hun lessen zullen zijn . Ik vind dat dit niet kan binnen een onderwijs dat wij allemaal subsidiëren.

Plaats een reactie

Delen