De Bleeker: "Soms denk ik dat het sneller en efficiënter zou gaan moesten er alleen vrouwen in de regering zitten"

Eva De Bleeker (Photonews)

Uncategorized

De Bleeker: “Soms denk ik dat het sneller en efficiënter zou gaan moesten er alleen vrouwen in de regering zitten”

Wannes Neukermans

In een interview met De Zondag blikte staatssecretaris voor Begroting en Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) terug op de moeizame begrotingsonderhandelingen van de federale regering. Dat dit onmiddellijk de laatste begroting van deze legislatuur was had ze op voorhand niet verwacht, maar covid, Oekraïne en de energiecrisis zijn verzachtende omstandigheden.

De gezamenlijke begroting van de Belgische overheden zal voor 2023 een tekort van 33,5 miljard euro, 5,8 procent van het bbp bedragen. “Ik zou het natuurlijk ook liever anders zien”, vertelt De Bleeker in De Zondag. “Maar we leven in een bijzondere tijd waarin de ene crisis de andere opvolgt. We willen als regering alles doen om de burgers en bedrijven te ondersteunen en dat brengt nu eenmaal kosten met zich mee.”

Hervormingen

Volgens De Bleeker zet deze regering wél stappen in de goede richting om de tekorten structureel aan te pakken. “Bijkomende hervormingen van de arbeidsmarkt, de pensioenen en een fiscale hervorming moeten ervoor zorgen dat we écht uit het rood komen.”

Ieder jaar verlopen de begrotingsonderhandelingen enorm moeizaam met de klassieke nachtelijke marathonvergaderingen. Onbegrijpelijk, volgens vele mensen. “Het is natuurlijk belangrijk dat iedereen zich kan vinden in een akkoord, dus daar moet goed en lang over gediscussieerd worden”, nuanceert De Bleeker dat. “Achteraf is ook gebleken dat alle partijen zich in het begrotingsakkoord kunnen vinden. Maar soms denk ik wel eens dat het allemaal wat sneller en efficiënter zou gaan moesten er alleen vrouwen in de regering zitten.”

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/10/oppositie-scherp-voor-begrotingsverklaring-de-croo/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

8 gedachten over “De Bleeker: “Soms denk ik dat het sneller en efficiënter zou gaan moesten er alleen vrouwen in de regering zitten””

  1. De staatsschuld is opgelopen tot 515 miljard en de schuld van WalloBrux gaat naar 400%. Verschrikkelijk. Dat heeft niets met vrouwen of huidige problemen te maken, maar alles met decennialang falend beleid.

  2. Unia?? Als dat geen uitspraak is dat discrimineert…..
    Moest ik zeggen dat Vlaanderen veel veiliger kan zijn zonder de marokanen dan krijg ik direct de deugpolitie over de vloer.

  3. Elke uitleg voor het falen van deze regering wordt als mogelijkheid beschouwd om de incompetentie te verklaren. Ga aub snel op zoek naar een werk waar je daadwerkelijk iets kan betekenen want in de regering blijven verergert de situatie alleen maar. Vrouw of man of omgebouwd…een stelletje prutsers zijn jullie.

  4. O,ja zoals Freya VDBossche, SihElKwkbi, Miriyam Ktr; PDSttr, AVDLinden….en andere creaturen die eerder in een andere sector thuishoren. misschien?
    Trouwens, ik zou heel graag eens weten wat er niet snel genoeg gaat,

Plaats een reactie

Delen