De Croo en Lahbib onaangekondigd op bezoek in Kiev: 37,4 miljoen euro extra steun

De Croo en Zelensky (Belga)

Uncategorized

De Croo en Lahbib onaangekondigd op bezoek in Kiev: 37,4 miljoen euro extra steun

Wannes Neukermans

Eerste minister Alexander De Croo (Open Vld) en minister van Buitenlandse Zaken Hadja Lahbib (MR) zijn zaterdagochtend aangekomen in Kiev voor een onaangekondigd bezoek. Daar kondigen ze ongeveer 37,4 miljoen euro extra Belgische steun aan het land. “De belangrijkste boodschap is de volledige steun van België aan Oekraïne”, reageert De Croo.

De Croo en Lahbib bezochten de Oekraïense hoofdstad en hadden er een ontmoeting met Oekraïens president Volodymyr Zelensky. “Dit is een van de moeilijkste momenten van de oorlog”, geeft De Croo aan. “De winter begint en Rusland valt de burgerbevolking aan.”

Grain from Ukraine

De Croo en Zelensky hebben zaterdagvoormiddag een gezamenlijke verklaring ondertekend, waarin België toetreedt tot een initiatief om graantransporten uit Oekraïense havens naar het zuiden te financieren. Volgens de Oekraïense president is België de eerste natie die zich bij het ‘Grain from Ukraine’-initiatief aansluit.

Daarnaast kondigden de premier en minister aan dat België 37,4 miljoen euro extra steun zou verlenen aan Oekraïne. Naast bijkomende militaire steun gaat het onder meer om generatoren, EHBO-kits en slaapzakken. In totaal gaf België al 221,7 miljoen euro aan steun aan Oekraïne.

Lees ook:

https://redactie.palnws.be/2022/11/overleeft-poetin-de-oorlog-in-oekraine/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wannes Neukermans (1999) volgt de Vlaamse en nationale politiek op de voet, met een uitgesproken belangstelling voor communautaire thema's.

16 gedachten over “De Croo en Lahbib onaangekondigd op bezoek in Kiev: 37,4 miljoen euro extra steun”

  1. Had Labib haar armbandje aan waar ze België oeverloos belachelijk meemaakte! Hoeveel van die fameuze graanschepen hebben daadwerkelijk koers gezet naar Afrika om te vermijden dat er hongersnood is!? Durft De Croo in debat gaan met de tweeverdieners/alleenstaanden die er hun zuurverdiende spaarcenten hebben moeten doorjagen om hun facturen betaald te krijgen en nu noodgedwongen bij de voedselbanken staan aan te schuiven! Dit is een wereldvreemd rijkeluiszoontje die een ongeziene puinhoop gaat achterlaten!

  2. Daarom moest Eva eruit, in de nieuwe begroting is die 37.4 miljoen niet ingeschreven en in de oude wel. Maar geen nood zwakke Jan van de Vlaamse regering zal dat wel weer bijpassen met het capaciteitstarief.

  3. Kijk eens aan zeg! Ergens anders de grote jan uithangen met geld dat hij niet heeft.
    Hij moet daarvoor eerst nog schulden maken die zullen betaald worden door de volgende generaties. Trouwens dat hij maar oppast daar dat Poetin hem niet te pakken krijgt en vervolgens een paar jaar naar Siberie stuurt. Dat zou Alexander goed uitkomen want dan kan hij daar rustig het verslag van het rekenhof doornemen.

  4. Hiermee bewijst hij nogmaals dat het voortzetten van de proxy-oorlog belangrijker is dan de welvaart van zijn bevolking.
    Wanneer gaat ds oppositie eens wakker worden en afstand nemen van de oorlogsretoriek?

  5. Wat hij doet is volledig verkeerd. Hier in België weet niemand precies hoe de toestand daar in Oekraïne is ontstaan en zal evolueren. In ieder geval is hetgeen erover bekend is niet van aard om ons land mee te sleuren in een partijdige opstelling, en er nog geld van de geteisterde belastingbetaler toe te gooien. Onverantwoord ! Ben benieuwd hoe zijn coalitiepartners op zijn onverwachte en overbodige, voor België zelfs potentieel schadelijke demarche zullen reageren.

Plaats een reactie

Delen