Elon Musk belooft bestanden die onderdrukking van de vrije meningsuiting door Twitter bewijzen vrij te geven

Copyright: CC BY-NC 3.0

Uncategorized

Elon Musk wil bestanden die onderdrukking van vrije meningsuiting door Twitter bewijzen vrijgeven

Carl Deconinck

De overname door Twitter staat grotendeels in het licht om er de vrijheid van meningsuiting te herstellen, zo gaf Musk altijd al aan. Hij lijkt sinds zijn aankoop daar ook heel hard mee bezig te zijn. Musk geeft nu aan op het punt te staan om vrij te geven hoe het bedrijf in het verleden de vrije meningsuiting beteugelde.

“De Twitter Files over de onderdrukking van de vrije meningsuiting binnenkort zullen worden gepubliceerd. De mensen verdienen te weten wat er echt gebeurde”, tweette de nieuwe Twitter-eigenaar. Elon Musk vertelde eerder al dat hij conversaties van 2020 ging vrijgeven over de beslissing van het socialemediabedrijf om belangrijke nieuwsberichten van de New York Post te censureren. Die berichten brachten onthullingen over de inhoud van de laptop van Hunter Biden, de zoon van huidig Amerikaans president Joe Biden. Meer nog, het account van de New York Post zelf werd -ten onrechte- geschorst.

(Lees verder onder de tweet.)

Populair

Intussen heeft Musk er ook voor gezorgd dat heel wat conservatieve opiniemakers opnieuw gebruik mogen maken van Twitter. Zij hadden de regels dan wel niet overtreden, maar iedereen vermoedde dat ze verbannen werden omwille van hun politieke overtuiging. Het gaat om namen als Jordan Peterson, James Lindsay en Donald Trump. Ook populaire pagina’s zoals Project Veritas en The Babylon Bee zijn terug op Twitter. Met succes, want Twitter breekt momenteel de records qua aantal dagelijkse en zelfs nieuwe gebruikers. Men verwacht tegen volgend jaar meer dan een miljard maandelijkse gebruikers te hebben.

(lees verder onder de tweet.)

Apple

Tegelijkertijd voert Musk nu ook een strijd met Apple. Dat bedrijft heeft er recent mee gedreigd om Twitter te verbannen uit de App Store, zonder te vertellen waarom. Maar ook Apple heeft het imago om ver naar links over te hellen. Eerder haalde het al het conservatieve antwoord op Twitter, Parler, offline. Musk wijst er op dat Apple belastingen heft op alles wat gekocht wordt via hun Store. Het bedrijf kwam daardoor eerder al in botsing met andere ontwikkelaars.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Elon Musk wil bestanden die onderdrukking van vrije meningsuiting door Twitter bewijzen vrijgeven”

  1. Ik weet niet of Musk de ideale man is voor Twitter, maar hij is elke geval consequenter dan onder het vorige beleid. Trump schrappen van Twitter maar Poetin en de ayatollahs mochten blijven.

Plaats een reactie

Delen