Fnac Frankrijk biedt omstreden spel over extreemlinkse Antifa opnieuw aan

Twitter - @Olivier_F314

Uncategorized

Fnac Frankrijk biedt omstreden spel over extreemlinkse Antifa opnieuw aan

Carl Deconinck

Eerder deze week ontstond ophef toen bleek dat de Franse winkelketen Fnac een spel over de extreemlinkse militie Antifa verkocht. Vooral de politievakbond was hier niet over te spreken, omdat agenten regelmatig op een gewelddadige manier worden aangevallen door Antifa. Fnac ziet echter geen reden om het spel niet te verkopen.

De politie en rechtse politici vonden het vreemd dat de winkelketen een spel van extreemlinks verkocht. Fnac reageerde dat “de marketing van dit spel een aantal van onze doelgroepen kan hebben beledigd. We doen wat nodig is zodat het de komende uren niet meer beschikbaar is.” Na beraad heeft de winkelketen nu besloten om het spel toch te blijven verkopen.

De verantwoordelijken bij Fnac hebben “kunnen vaststellen dat er niets instaat dat een weigering om het op de markt te brengen waarschijnlijk rechtvaardigt”, aldus de directie. De winkelketen “heeft de tijd te genomen om de inhoud ervan diepgaand te analyseren”. Fnac-winkels die het bordspel “in de rekken willen leggen” mogen dat dus wel doen. Het management herinnerde eraan dat de opschorting van de verkoop van het spel alleen werd geregistreerd als een “voorzorgsmaatregel”.

(Lees verder onder de tweet.)

Waardigheid

De tijdelijke stopzetting van de verkoop van het spel lokte ook ter linkerzijde verontwaardigde reacties uit. Daar vond men het niet kunnen dat Fnac het spel van Antifa niet zou verkopen, maar wel boeken van rechtse schrijvers aanbiedt. De fractievoorzitter van La France Insoumise (LFI), Mathilde Panot, schreef bijvoorbeeld maandag op Twitter dat het normaal was om “de werken van Zemmour en andere ideologen van extreemrechts te verkopen” maar dat het noodzakelijk was om “te stoppen met het verkopen van een bordspel (…) onder druk van extreemrechts”. “Waar is je waardigheid en onafhankelijkheid gebleven?”, vroeg Panot zich hardop af.

Eric Ciotti van de centrumrechtse Les Republicains noemt de recente beslissing van Fnac “beschamend”. Hij spreekt van een “gevaarlijke verontschuldiging voor deze gewelddadige groep en een provocatie voor onze politiediensten”.

https://twitter.com/LaFranceNouve/status/1597359105530015744?s=20&t=Urrt_P8rMXFzKpaM_-i1eQ
Lees ook:
https://redactie.palnws.be/2022/03/in-beeld-zemmour-aanhangers-aangevallen-door-antifa/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Fnac Frankrijk biedt omstreden spel over extreemlinkse Antifa opnieuw aan”

Plaats een reactie

Delen