Fnac in Frankrijk haalt omstreden spel over het extreemlinkse Antifa uit de rekken

Twitter-@ScpnCommissaire

Uncategorized

Fnac Frankrijk haalt spel over extreemlinkse Antifa uit de rekken

Carl Deconinck

De Franse winkelketen Fnac verkocht tot voor kort een omstreden spel waarin spelers zich konden uitleven als Antifa-militanten. De Franse politievakbond stelde hier vragen bij op Twitter en Fnac haalde het spel onmiddellijk van de markt.

“Racistische opmerkingen, homofobe demonstraties, fascistisch geweld, het is genoeg: tegen extreemrechts, het is aan u! Met enkele vrienden besluit u een antifascistische groep op te richten en acties op te zetten die tijd en middelen vergen. Maar omdat het leven vol zit met onvoorziene gebeurtenissen, zullen de dingen niet altijd gaan zoals je had gehoopt!” Dat stond te lezen in de beschrijving op de website van Fnac, die het spel aanbood voor 25 euro.

Uit de rekken

Dat zorgde voor opgetrokken wenkbrauwen bij de Franse politievakbonden. Zij worden namelijk geregeld aangevallen door de gewelddadige extreemlinkse militie. Ze vroegen aan de winkelketen waarom ze Antifa, een beweging die ervoor bekendstaat winkels in brand te steken en in het verleden op gewelddadige manier burgers en politiemensen aanviel tijdens demonstraties, zo’n platform gaven. Het regende ook verontwaardigde reacties op sociale media.

De winkel besefte dat er een uitschuiver was gemaakt en kondigde aan dat “de marketing van dit spel een aantal van onze doelgroepen kan hebben beledigd. We doen wat nodig is zodat het de komende uren niet meer beschikbaar is.” Het spel is intussen dan ook offline gehaald. De originele uitgever verkoopt het omstreden spel wel nog steeds.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

1 gedachte over “Fnac Frankrijk haalt spel over extreemlinkse Antifa uit de rekken”

  1. De linkies mogen alles blijkbaar, geweldplegingen, brandstichtingen, de politie lastigvallen, maar…tis rechts die gevaarlijk is. Rechts doet juist niks verkeerd, het is tijd dat rechts opkomt voor het eigen volk,…
    De linkies, het grootste vergif van de wereld…

Plaats een reactie

Delen