Frankrijk zal 44 migranten van omstreden Ocean Viking het land uitzetten

Shutterstock

Uncategorized

Frankrijk zal 44 migranten van omstreden Ocean Viking het land uitzetten

Carl Deconinck

Minister van Binnenlandse Zaken Gerald Darmanin kondigde dinsdag aan dat 44 van de 234 migranten die naar Frankrijk zijn overgebracht door de omstreden ngo-boot Ocean Viking, bijna een week na hun aankomst in Toulon, uit Frankrijk zullen worden gezet. De 44 komen niet in aanmerking voor een asielstatus.

Van de 234 migranten die vorige week in de haven van Toulon mochten aanmeren, zijn 44 asielaanvragen afgewezen, zei de minister van Binnenlandse Zaken van het land. Ze zullen worden teruggestuurd naar hun land van herkomst “zodra hun gezondheid het toelaat”. Zestig migranten van voornamelijk Syrische, Soedanese en Eritrese nationaliteit hebben asiel mogen aanvragen. De rest van de aanvragen wordt nog steeds onderzocht, zei minister Gerald Darmanin.

Dat wil zeggen dat er mogelijk nog veel meer deportaties mogelijk zijn. Er waren ook 44 minderjarigen op het schip, maar het is niet duidelijk of die bij de gecontrolleerde personen zaten. De erkende vluchtelingen zullen niet alleen in Frankrijk opgevangen worden, maar ook in Duitsland en enkele andere landen van de Europese Unie.

Linkse steun

Donderdag stemt de gemeenteraad van Parijs een wetsvoorstel om de Ocean Viking 100.000 euro subsidie toe te kennen. Het voorstel komt uit linkse en groene hoek en zal daarom waarschijnlijk worden goedgekeurd, gezien de politieke constellatie in de stad. De subsidie wordt sinds 2016 elk jaar toegekend, maar krijgt dit jaar een bijzondere tint vanwege de controversiële aankomst in Toulon op 11 november.

De migrantenboten zorgen voor conflict tussen Italië en Frankrijk. Italië zegt dat ze de mensensmokkelaars helpen en het land heeft genoeg van de massale instroom van migranten. Dit jaar alleen al kwamen er bijna 90.000 mensen op die manier Italië binnen. Ook stierven er al heel wat migranten die de gevaarlijke oversteek begonnen in de hoop opgepikt te worden door ngo-boten.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Carl Deconinck (°1985, Ieper) behaalde een master in Politieke Wetenschappen aan de UGent. Carl richt zich vooral op de Belgische en Amerikaanse politiek. Rum- en boekliefhebber.

2 gedachten over “Frankrijk zal 44 migranten van omstreden Ocean Viking het land uitzetten”

  1. Frankrijk uitzetten ? Zoals hun haat iman zeker naar België. Trouwens dat schip gaat er toch andere oppikken aan de Afrikaanse kust kunnen die niet verplicht worden om ze mee terug te nemen, voor vliegmaatschappijen is dit wel verplicht

  2. NGO schepen zijn gewoon handlangers van de mensensmokkelaars, ze lokaliseren de bootjes en pikken de gelukzoekers op. Soms gebeurt dit vlakbij de kusten en dan zijn ze eigenlijk zelf de mensensmokkelaars. Ze spelen in ieder geval een dubieuze rol en zouden moeten verboden worden omdat hun doel beperkt is tot het actief opsporen op oppikken van migranten.

Plaats een reactie

Delen